Snježni dan

Split paraliziran pod snijegom: Kerum proglasio neradni dan!

Snijeg na moru
Foto: Slavica Vuković
1/3
03.02.2012.
u 07:36

Prometovi autobusi ne voze, ne rade škole, gradske službe i uprava. Iako su ralice prošle magistralom, prigradski promet nije uspostavljen.

Split se probudio pod snježnim pokrivačem od 20-ak centimetara. Gradonačelnik Željko Kerum proglasio je "snježni dan", što znači da ne rade škole, gradska uprava kao ni poduzeća u vlasništvu grada. Do osam sati nijedan autobus nije izašao iz Prometove garaže pa je gradski promet bio u potpunosti paraliziran. Ljudi su uzalud čekali na postajama, a rijetki su vozači koji voze po onečišćenim gradskim ulicama na kojima je debeli sloj snijega.

– Gusti snijeg i dalje pada, nošen je vjetrom i situacija je pogibeljna. Radnici Cestara čiste ulice, ali vjetar odmah nanosi novi snijeg i nema koristi. Zato apeliram da nitko, tko ne mora, ne izlazi, a vozači koji ne znaju voditi po snijegu i nemaju zimske gume neka se ni slučajno ne uključuju u promet – rekao je Jure Šundov, dogradonačelnik Splita.

Ne prometuje ni prigradski promet čemu se oštro usprotivio gradonačelnik Kaštela Josip Berket.

– Prometov autobus hitno treba doći i prevesti ljude. Ralica je prošla oko pet sati, na potezu između Kaštela i Splita nema uzbrdica, nema nijednog razloga što ne voze – ljutito je izjavio.

U Zračnoj luci u Resniku prvi zrakoplov za Zagreb nije poletio, a što će biti dalje, vidjet će se. Katamarani nisu isplovili, a i trajektne linije voze kako kad. Meteorolozi najavljuju da će snijeg padati čitavog petka, a možda i u subotu.

U splitskom KBC-u radi se normalno. Svi su liječnici na svojim radnim mjestima. Nisu otkazani ni naručeni pacijenti pa oni koji se probiju do bolnice, bit će pregledani.

Policija isključuje iz prometa vozila bez zimske opreme.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije