prekrile ga pijavice

Spasili ga nakon devet tjedana u divljni, izgubio 40 kila

prasuma
Reuters/PIXSELL
29.01.2013.
u 21:47

Australski tinejdžer pogbjegao je od kuće. Pronađen je u divljini i to 40 kolograma lakši, potpuno iscrpljen, s prvim znakovima gangrene

Mršavog tijela prekrivenog pijavicama i s prvim vidljivim simptomima gangrene, nakon devet tjedana provedenih u divljini pronađen je australski tinejdžer Matthew Allen (18).

Mladić je iz grada Westleighta pobjegao 27. studenog te se zaputio u divljinu. Sa sobom je ponio 150 dolara i osnovnu opremu za kampiranje. Daily Mail piše da je mobitel ostavio kod kuće te da je kod sebe imao minimalne zalihe hrane. Nakon višetjedne obimne potrage, njegovi roditelji i spasioci počeli su polako gubiti nadu da je mladić još uvijek živ. Naime, posljednjih tjedana australsko kopno bilježi izrazito visoke temperature pa je malo tko vjerovao da bi Matthew bez hrane i vode uspio preživjeti na 45 stupnjeva Celzijevih. Njihove strepnje okončane su prošle subote kada je grupa tragača uočila mladićevo dehidrirano i iscrpljeno tijelo u blizini jednog potoka.

Matthew je bio potpuno dehidriran i iscrpljen. Ležao je pored jednog drveta, potpuno prekriven pijavicama i ranama od uboda insekata. Izgubio je oko 40 kilograma, odnosno polovinu svoje težine. Na ruci i nogama bili su zamjetni tragovi gangrene. Nakon što je otpremljen u bolnicu, policija je priopćila da je Allen pronađen na izrazito nepristupačnom terenu i to svega 200 metara od vlastite kuće. Preživio je jer je pio vodu iz zagađenog potoka. Sada se oporavlja, a njegova obitelj nada se skorašnjem ozdravljenju.

>>Kolica otpuhao vjetar, beba završila u ledenoj vodi i preživjela

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?