Barca i Real Madrid u borbi za prvi trofej

Španjolski Superkup: Fabregas već od prve minute

'Barcelona\'s new player Cesc Fabregas plays with a ball during his official presentation at the Camp Nou\'s stadium in Barcelona, after signing a new contract with the Catalan club, on August 15, 201
'LLUIS GENE'
17.08.2011.
u 12:27

Vučević: Real je moćniji i agresivniji, no presudit će Barcelonin kolektiv

Večeras u 23 sata počinje bitka Barcelone i Real Madrida za prvi trofej sezone. Madriđani su pokazali više u prvoj utakmici španjolskog Superkupa, no Barcelona je iz dva udaraca u okvir vrata došla do rezultata 2:2.

– Očito da je Mourinho puno toga naučio iz pet utakmica prošle sezone, no mislim da je Real izgledao tako dobro jer su trenutačno u puno boljoj formi nego Barcelona, kojoj su pripremne utakmice više služile kao promocija – smatra Goran Vučević.

Dva rješenja po poziciji

Bivšeg trenera Hajduka nije iznenadila odlična igra Madriđana:

– Slažem se s Guardiolom da Real ima pojedinačno moćniju momčad, pogotovo u fizičkom dijelu. No, Barca je neusporedivo jača u kolektivu.

Za Vučevića favorit za osvajanje trofeja je Barcelona.

– Teško je vjerovati da će Barcelona na svom terenu ispustiti odličnih 2:2 iz prve utakmice. No, daleko od toga da je Real bez šanse.

Nakon prve utakmice obje momčadi opet su puno govorile o sucu.

– Španjolci su takvi, oni uvijek puno debatiraju o sudačkim odlukama jer, po njima, svaki je malo jači kontakt prekršaj. Mislim da je Real oštećen u prvoj utakmici, prekršaj na Ronaldu bio je čisti jedanaesterac – smatra Vučević, kojeg se u prvoj utakmici jako dojmio Alexis Sanchez, novo pojačanje Barcelone.

A od prve minute trebao bi zaigrati Cesc Fabregas.

– Neće Guardioli biti lako izabrati prvu jedanaestorku, no kada je bio u Splitu, rekao mi je da želi imati po dva jaka rješenja za svaku poziciju.

Cesc pretekao Ronaldinha

U Barceloni je zavladala fabregasomanija. U klupskom fan-shopu redovi su navijača koji žele na dresu otisnuti njegovo ime, a Španjolci su već napravili i crtić o njegovu dolasku u Barcelonu. Više od 30.000 navijača koji su bili na predstavljanju Cesca na Nou Campu nije najveća brojka u Barcinoj povijesti.

Predstavljanje Zlatana Ibrahimovića 2009. godine uživo je pratilo čak 60.000 navijača, dok je na dočeku Davida Ville bilo 35.000 navijača. Ipak, Fabregas je pretekao Ronaldinha, čije je tehniciranje na Nou Campu 2003. godine gledalo 25.000 navijača. Podsjetimo, na predstavljanju Prosinečkog u Real Madridu 1991. godine bilo je 50.000 navijača.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije