PLJAČKA BANKE

Slučajni prolaznik snimio razbojnike dok su bježali

mostar
08.09.2012.
u 11:00

Usred jutra opljačkana poslovnica Raiffeisen banke u centru Mostara

Dvojica razbojnika s kapama na glavama i naoružana pištoljem opljačkali su jučer poslovnicu Raiffeisen banke u prizemlju novosagrađene zgrade u Ulici kralja Petra Krešimira IV., između stambeno-prodajnih centara Rondo i Spajalice. Pljačka se dogodila oko 9.20 sati, kada su pljačkaši upali i povikali: “Lezi dolje, ovo je pljačka, daj pare!”, te su uz prijetnju ubojstvom razoružali zaštitara i naredili mu da legne na pod. To su morale učiniti i bankarice, kao i njihovi klijenti. Jedan od razbojnika je potom preskočio pult i pokupio novac koji se nalazio u kasi. Radilo se o oko 12.000 maraka, koliko im je bilo pri ruci, što govori u prilog tvrdnjama da se radilo o tek vještim amaterima. Obojica su istrčala vani, gdje ih je čekao pomagač u golfu 2 bijele boje s kojim su odjurili prema naselju Bijeli brijeg. Pri bijegu ih je snimio jedan slučajni prolaznik, a policija je ubrzo utvrdila da su se na vozilu nalazile lažne registracijske oznake.

Kamere kao ukras

Zanimljivo je spomenuti da je to ujedno i jedina snimka pljačkaša jer u banci kamere ne rade!? Naime, ispostavilo se da su postavljene više radi ukrasa jer nikakav drugu učinak i nisu imale. Inače, ova poslovnica je prije nekoliko mjeseci prešla na novu lokaciju pa se očito nije ‘stiglo’ sve staviti u funkciju. - Videonadzor banke, kako vanjski, tako i unutarnji, uopće nije radio. Nije poznato je li bio u kvaru ili uopće nije radio- prepričavali su znatiželjnici. U Službi za odnose s javnošću Raiffeisen banke ovu informaciju nisu mogli potvrditi ili opovrgnuti.

- “Istraga traje i za to vrijeme ne možemo ništa reći”, ponavljali su u toj službi. Iz MUP-a HNŽ navode da bi više detalja mogli dobiti od napadnutog zaštitara i djelatnika, kao i nekoliko svjedoka, prolaznika i gostiju kafića koji se nalaze u neposrednoj blizini.

- Srećom, uporabe vatrenog oružja nije bilo i nitko nije ozlijeđen. S obzirom da traje prebrojavanje u poslovnici banke, još nismo uspjeli dobiti službenu potvrdu o iznosu ukradenog novca. Na svim izlazima iz grada raspoređene su policijske snage jer je postojala informacija da su se razbojnici udaljili u vozilu golf 2 bijele boje. Traje potraga u prigradskom naselju Cim, zapadno od grada, ali ni tu još nema povratne informacije s terena da je netko i uhićen. Čitava pljačka trajala je vrlo kratko, svega minutu. Dvojica s jednim pištoljem su otela oružje zaštitaru, a potom u torbu utrpala novac i pobjegla. U blizini ih je čekao pomagač- potvrđuju iz policije.

Pljačka i nogomet

Inače, ovog ljeta je zabilježeno nekoliko istovjetnih razbojstava, a jedan od njih je imao i tragične posljedice. Još se ne zna tko je ubio Mikija Dedaja (51) iz Međugorja, oca šestero djece, koji je teško ranjen dok je pokušavao osujetiti pljačku nećakove zlatarnice Toni. Ta pljačka se dogodila 14. lipnja, kada su trojica razbojnika u dresovima hrvatske nogometne reprezentacije zgrabili ‘šaku’ zlata i pobjegli. Policija je predhodno, čak šest sati ranije, imala dojavu da bi se mogla dogoditi pljačka u jednu od međugorskih zlatarnica, ali uzalud. Samo tjedan ranije izvedena je još jedna istovjetna pljačka u mostarskom Konzumu, i to također na dan nastupa nogometne reprezentacije Hrvatske, kao i jučer.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar bucalo
bucalo
14:33 08.09.2012.

daj pare ne gleda Hrvatsku ......tko bi moga bit?????????????????????

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije