Finale Kupa BiH

Slavlje nakon triler završnice

Kup BiH
16.05.2013.
u 10:15

Kad se činilo da je Wagnerov gol sve riješio, Pehilj sve vratio na početak

Nakon šest godina, Široki je opet u svoje vitrine pospremio trofej. Osvojio je Kup svladavši teškom mukom nakon 2 sata i deset minuta Željezničar boljim izvođenjem jedanaesteraca (6:5).

Triler

Teško bi i najmaštovitiji filmski režiseri izrežirali veću dramu od one koju su na Pecari prezentirale dvije momčadi. Prvo se dio igrala spora uspavanka, pa su se 15-ak minuta nastavka jedni i drugi natjecali tko će više griješiti. A onda je Wagner osmislio i izveo akciju, kakva se rijetko viđa i u njegovu Brazilu. Polomio je obranu gostiju i poslao loptu iza nemoćnog vratara Antolovića za 1:0. Široki je proigrao, a gosti djelovali sve zbunjeno, sporo i nemoćno. Ostvarila se prognoza trenera Širokoga Muse da će njegova momčad imati više snage u završnici od škvadre s Grbavice, priličito potrošene u gustom rasporedu igranja i borbe na dvije bojišnice. Ćorić, Wagner, Zlomislić i Kordić nizali su prigode iz kojih su morali zabiti drugi pogodak i dotući grogiranog suparnika. Ali i njima je pala koncentracija ili je Antolović branio nemoguće, a jednu je Kordićevu bombu zaustavila greda. Onda je Pehilj na izmaku 90. minute iz trka i mrtvog kuta poslao neobranjivi projektil u rašlje za 1:1. 30 sekundi kasnije Kordiću je poništen pogodak, za koji gledatelji TV prijenosa tvrde da je bio čist i da nema govora o zaleđu. Tek tada nastala je drama. 3500 gledatelja grizlo je nokte prateći izvođenje jedanaesteraca.

Svraka tragičar

Kod 4:2 Ješe je imao odluku u nogama, ali je Antolović zaustavio udarac. Kao i Ješe, i Zlomislić je upropastio svoj odlučujući udarac, pa se drama nastavila. I, tko će na kraju balade sve riješiti ili uprskati, ako ne reprezentativac Svraka, koji je na nekoliko ranijih utakmica bio dželat pri sječi širokobriješke glave i strijelac važnih pogodaka. Bilobrk je ukrotio udarac i našao se u pobjedničkom klupku, a s tribina su se zaorile ovacije navijača, koji su 6 godina čekali da opet sleti trofej na Pecaru. Dočekali su - Široki je nakon dva naslova prvaka osvojio drugi Kup i potvrdio 12. uzastopni izlazak na europozornicu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije