Čitluk

Skupljeno 14.620 KM

Donacije
VL FOTO
30.05.2012.
u 09:50

Akcija za teško oboljelog Marina se nastavlja, a pomoći mogu svi koji žele

U organizaciji župnog ureda Krista Kralja Čitluk i Zajednice žena HDZ-a BiH “Kraljica Katarina Kosača” Čitluk u prepunom čitlučkom hotelu Brotnjo održana je donatorska večer na kojoj su se prikupljala sredstva za, prema preporuci liječnika, žurnu transplantaciju bubrega 18-godišnjem župljaninu Marinu Turudiću iz Služnja. Koji je od ožujka na dijalizi. Ideja organizatora za tu nadasve plemenitu akciju došla je nakon što je župna zajednica Čitluka, predvođena župnikom fra Mirom Šegom, velikodušno odlučila prikupiti sredstva, pripremiti dokumentaciju i ostalo što je potrebno do dana kad Marin uđe u program za presađivanje bubrega i dobije donora. Naime, za presađivanje bubrega potrebna su velika materijalna sredstva koja Marinova obitelj nije u mogućnosti sama osigurati. Treba istaknuti da se pozivu organizatora za tu donatorsku večer odazvalo oko 250 osoba, među kojima je bilo mnogo Marinove rodbine, prijatelja i susjeda, čitlučkih gospodarstvenika i ostalih Brotnjaka, zatim članica spomenute Zajednice žena iz Čitluka, Širokog Brijega i Mostara te članova čitlučke Udruge Susret koja skrbi o djeci s posebnim potrebama te općine i drugih dobrotvora. Na početku donatorske večeri Marinova tetka Anđelka Skoko u ime obitelji zahvalila je svima koji su već podržali u tu akciju te se posebno zahvalila organizatorima donatorske večeri i svima koji su se odazvali na njihov poziv.

Pozdravljajući nazočne i zahvaljujući svima na dolasku i sudjelovanju u toj humanitarnoj akciji potpore bolesnom Marinu, čitlučki župnik fra Miro Šego na početku je rekao : - Danas sam bio na obilježavanju Dana OŠ u Čitluku koja nosi ime fra Didaka Buntića gdje su nas mladi osnovnoškolci kroz igru i predstavu podsjetili na život i rad fra Didaka, koji je posebno pomagao onima koji su bili u nevolji i onima koji su bili u onim godinama gladi izloženi različitim opasnostima pa i smrti u vremenu nakon Prvog svjetskog rata. Tradicija ovog podneblja, koje je izrodilo tog velikog sina i poznatog Hercegovca, uvijek je i iznad svega bila dokaz solidarnosti, ljubavi i brige za onoga pored sebe - kazao je čitlučki župnik fra Miro Šego. Kažimo na kraju da je u ponedjeljak na donatorskoj večeri ukupno prikupljeno 14.620 konvertibilnih maraka za liječenje Marina Turudića. Budući da se prikupljanje pomoći nastavlja, svi koji mogu i žele novčano poduprijeti tu akciju, svoje novčane priloge mogu uplatiti u župnom uredu Čitluk ili to učiniti uplatom na žiro-račun Raiffeisen banke br. 1610200066890037, s naznakom “Za Marina Turudića”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?