Business cafe

Skup od pomoći poduzetnicima

Biznis
19.09.2012.
u 10:06

Rajković: Vrlo sam zadovoljan jer nije mala stvar organizirati ovako vrijedan i uspješan društveni događaj. Sve je bilo iznad mojih očekivanja

Nakon što je završen prvi Business cafe u BiH održan u ponedjeljak u Vitezu, zadovoljstvo nije krio predsjednik Organizacijskog odbora, ugledni bosanskohercegovački poduzetnik, idejni tvorac Poslovnog centra po čemu je Vitez poznat i izvan bosanskohercegovačkih granica Franjo Rajković.

Iznad očekivanja

- Vrlo sam zadovoljan jer nije mala stvar uspješno organizirati ovako vrijedan i važan društveni događaj. Jer, sve skupa, organizacijski, sastavom, interesom, sadržajem, rezultatima..., sve je bilo iznad mojih očekivanja i vjerujem kako smo za Vitez, za regiju i cijelu BiH napravili veliku stvar - kazao je, nakon što je ispratio ugledne goste, Franjo Rajković. Prema njegovim riječima, bit će još bolje u nastavku ovog vrijednog i na zanimljiv i učinkovit način započetog posla. - Posebno mi je drago,što su ključni sudionici ovoga gospodarskog foruma, a to su, nedvojbeno, predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda i ministar Poduzetništva i obrta u Vladi Republike Hrvatske Gordan Maras, također izuzetno zadovoljni i smatraju da je sve bilo na visokoj i zavidnoj razini. No, uzet ću sebi za pravo pa reći kako su upravo ova dva uvažena gosta svojim stručnim, jasnim, razumljivim i konkretnim izlaganjima osnovne teme skupa, svakako tomu u velikoj mjeri pridonijeli.

Naravno, to ne znači da ostali izlagači iz BiH i Hrvatske nisu bili na traženoj i očekivanoj razini - naglasio je Rajković, dodavši kako je ovaj skup, izlaganja i dobivene informacije, bila velika pomoć prisutnim poduzetnicima pa i nekim drugim sudionicima ovog po svemu impozantnog skupa s više od 130 prisutnih iz BiH, Hrvatske, Slovenije i Austrije. Rajković je izrazio i žaljenje što pojedini sudionici nisu bili u prilici iznijeti svoja stajališta, tražiti pojašnjenja za određena pitanja i probleme s kojim se susreću ili pak probleme koji ih eventualno čekaju nakon što Hrvatska postane punopravni član EU-a.

Hvala Hrvatskoj

- Dogovorili smo se da svi oni u pismenoj formi prilože svoja neizložena stajališta ne postavljena pitanja, traženja..., što će, skupa s izlaganjima Vjekoslava Bevande i Gordana Marasa, izlaganja koja su imali drugi gosti iz BiH i Hrvatske, biti objedinjena i objavljena u zborniku koji ćemo dostaviti nadležnim državnim institucijama i organizacijama, te udrugama poslodavaca u BiH, rekao je Rajković. Također je kazao kako će uočeni problemi biti otklonjeni već na sljedećem skupu koji će za dva mjeseca ponovno biti organiziran u Vitezu.

“Ovaj put zemlja partner bila nam je Republika Hrvatska, a na drugom Business cafeu u studenom ove godine bit će druga država, a koja, uskoro će biti poznato. Ovo je ujedno i dobra prilika zahvaliti se predsjedniku Republike Hrvatske, Ivi Josipoviću jer od njega je sve ovo, na neki način, i krenulo 15. travnja 2010. godine, kada je posjetio Vitez, premijeru Zoranu Milanoviću, koji je predsjednikovim putom nastavio prihvativši naše prijedloge u veljači (26. i 27.) ove godine kada je, također, boravio u Vitezu, te ministru Gordanu Marasu koji je sve što smo željeli i tražili, skupa s našim visokim dužnosnicima koje je predvodio predsjedatelj Vijeća ministara Vjekoslav Bevanda, u praksu pretočili. Naravno, nikako ne smijemo zaboraviti veliku ulogu uvaženog veleposlanika Tončija Staničića, dokazanog prijatelja Viteza, srednje Bosne i cijele Bosne i Hercegovine. U ime Vitežana, prije svega, iskreno im hvala”, kazao je Franjo Rajković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?