PONOVO

Skoro 500 talibanskih zatvorenika pobjeglo iz zatvora kroz tunel

Hakimullah
AFP
25.04.2011.
u 10:38

Glasnogovornik talibana Yousuf Ahmadi izjavio je da iza ove akcije stoje talibani, prenijele su agencije. Prema njegovim riječima, iz zatvora je u roku od nekoliko sati pobjegao 541 zatvorenik, od kojih 196 zapovjednika

Skoro 500 talibanskih zatvorenika pobjeglo je u noći na ponedjeljak iz zatvora u Afganistanu, nakon što su pobunjenici prokopali tunel i omogućili im bijeg, priopćile su vlasti. "Tunel, dug nekoliko stotina metara, prokopan je južno od zatvora do unutrašnjosti zatvora i pobjeglo je 476 političkih zatvorenika", izjavio je direktor te ustanove Ghulam Dastagir Mayar.

Glasnogovornik talibana Yousuf Ahmadi izjavio je da iza ove akcije stoje talibani, prenijele su agencije. Prema njegovim riječima, iz zatvora je u roku od nekoliko sati pobjegao 541 zatvorenik, od kojih 196 zapovjednika. Ahmadi je naveo da je kopanje tunela, dužine 360 metara, trajalo pet mjeseci i dodao da bijeg nije bio praćen nasiljem.

Iz ureda guvernera Kandahara priopćeno je da je uhvaćen "veći broj" odbjeglih zatvorenika i da se traga za ostalima. Ovo je drugi masovni bijeg iz afganistanskog zatvora u posljednje tri godine. Godine 2008. oko 1.000 zatvorenika, među kojima i talibana, pobjeglo je kada su ekstremisti kamionom-bombom probili kapiju zatvora. Kandahar je uporište talibanskog pokreta i u tom području su vođene neke od najžešćih borbi od početka rata u Afganistanu 2001.


 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije