Za tajne zadatke

Skandal u Britaniji: Policajci krali identitete mrtve djece!

policija Engleska
Press Association/PIXSELL
04.02.2013.
u 19:35

Bivši direktor britanskog javnog tužiteljstva Lord Macdonald zatražio je istragu o policajcima na tajnim zadacima nakon što je objavljeno da su krali identitete mrtve djece.

Bivši direktor britanskog javnog tužiteljstva Lord Macdonald zatražio je istragu o policajcima na tajnim zadacima nakon što je Guardian otkrio da su krali identitete mrtve djece i bili u seksualnim odnosima s pripadnicima antikapitalističkog pokreta i pokreta za zaštitu okoliša.

Macdonald smatra da je londonska policija "potpuno izgubila moralni kompas" što može dovesti do pada povjerenja u javnosti. Kaže da je istraga potrebna kako bi se osiguralo da se takve taktike više ne koriste.

30 godina krali podatke

Guardian je tijekom vikenda objavio da je, sada rasformirani, odred londonske policije tijekom tri desetljeća ukrao identitete oko 80 umrle djece te su na njihova imena radili lažne putovnice. Ranije je otkriveno da su neki policajci na tajnom zadatku duže vrijeme imali seksualne odnose s članovima grupe u koje su se "infiltrirali", a sve kako bi pridobili njihovo povjerenje.

Krađa identiteta djece za potrebe policajaca događalo se bez konzultacija ili obavještavanja roditelja djece. Generacije policajaca desetljećima su pregledavali britanske baze podataka rođenih i umrlih kako bi pronašli "pogodne kandidate" za krađu identiteta.

Policajci na tajnom zadatku stvarali su lažni identitet na temelju informacija o mrtvoj djeci. Neki policajci su se i 10 godina koristili lažnim identitetom mrtve djece.

>>VIDEO Policija Egipćanina skinula, golog vukla po ulicama pa prebila

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije