bilateralna suradnja

Sjevernokorejski vođa ide u prvi službeni posjet - u Teheran

'North Korea leader Kim Jong-un waves to the crowd during a military parade to celebrate the centenary of the birth of North Korea founder Kim Il-sung in Pyongyang April 15, 2012. REUTERS/Bobby Yip (N
'BOBBY YIP'
22.08.2012.
u 10:11

Kim Jong-un sljedećeg će tjedna prisustvovati summitu Pokreta nesvrstanih (NAM) u Iranu koji će se održavati od 26. do 31. kolovoza

Kim Jong-un odradit će svoj prvi službeni posjet kao novi vođa Sjeverne Koreje, i to, ni manje ni više nego Teheranu. Sljedećeg tjedna prisustvovat će summitu Pokreta nesvrstanih (NAM) u Iranu koji će se održavati od 26. do 31. kolovoza.

NAM broji 120 članica i njegov cilj je promicanje i ubrzavanje razvoja zemalja u razvoju kako bi postale ravnopravni partneri u međunarodnim odnosima.

Jong-unov dolazak u Teheran, donose svjetski mediji, samo je nastavak dobrih odnosa dvaju zemalja te pokazuje volju za daljnjom bilateralnom suradnjom.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije