nove tenzije

Sjeverna Koreja upozorava SAD: Slijede 'katastrofične posljedice'

ships
Reuters/PIXSELL
08.10.2013.
u 08:41

Sjeverna Koreja upozorila je SAD i saveznike na posljedice zajedničke vojne vježbe s Južnom Korejom i Japanom, koja će uključivati i nosač aviona

Sjeverna Koreja stavila je svoju vojsku u stanje pripravnosti, nakon tenzija koje su narasle nakon što Amerikanci i Južna Koreja već tjednima optužuju Sj. Koreju za povećanje neprijateljstava.

Sjevernokorejskoj vojsci naređeno je da "bude u potpunoj pripravnosti, kako bi u svakom trenutku mogla pokrenuti operaciju", rekao je glasnogovornik Korejske narodne armije.

Upozoravaju SAD na "katastrofične posljedice" zbog pomicanja grupe brodova, uključujući nosač aviona, u jednu južnokorejsku luku. SAD, Južna Koreja i Japan danas će započeti veliku vojnu vježbu, a prošlog su tjedna organizirale vojnu paradu.

U priopćenju sjevernokorejske vojske stoji i da je situacija na poluotoku ponovo postaje sve zategnutija, prenosi Reuters.

>>SAD: Sjeverna Koreja ponovo uključila nuklearne reaktore

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije