žele odmazdu

Sjeverna Koreja najavila osvetu zbog sankcija UN-a

kim jong-un
Reuters/PIXSELL
27.01.2013.
u 10:54

Sjeverna Koreja nije pojasnila koje bi to mjere mogle biti, ali se to dovodi u vezu sa ranijim izjavama u kojima je Kimova vlada prijetila lanisranjem još raketa i provođenjem nuklearnog testiranja kako bi se osposobili za gađanje SAD-a.

Sjevernokorejski vođa Kim Jong-un obećao je da će poduzeti značajne i vrlo važne državne mjere te naredio najvišim vojnim i stranačkim dužnosnicima o tome što učiniti da se osvete radi sankcija UN koje su nametnute toj državi, objavili su sjevernokorejski mediji u nedjelju, donos The New York Times.

Sjeverna Koreja nije pojasnila koje bi to mjere mogle biti, ali se to dovodi u vezu sa nizom ranijih izjava u kojima je Kimova vlada prijetila lanisranjem još dalekometnih raketa i provođenjem trećeg nuklearnog testiranja kako bi se osposobili za gađanje SAD-a.

Kim je sazvao sastanak najviših dužnosnika za sigurnost i vanjsku politiku, a New York Times smatra da to i činjenica da su o tome izvijestili sjevernokorejski državni mediji upućuju na to da je preuzeo vodstvo u onome u što se u njegovoj zemlji naziva akcijom protiv SAD-a, čime se razlikuje od svog oca koji je u sličnim sukobima izabrao povući se iz javnosti.

>> Sj. Koreja slavi, Kim Jong-un pozvao na nova lansiranja

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije