konačno!

Sj. Koreja dozvolit će strancima korištenje mobilnog interneta

mobitel
Željko Lukunić/PIXSELL
22.02.2013.
u 09:28

Najava dolazi samo nekoliko tjedana nakon što je Sjeverna Koreja strancima dopustila unošenje vlastitih mobitela u zemlju te njihovo korištenje sa SIM karticama korejskog Koryolinka

Iako se do jučer gotovo činilo nemogućim, sjevernokorejske vlasti ipak se nisu mogle potpuno oduprijeti globalnim trendovima pa su najavile da će strancima u toj zemlji uskoro dopustiti korištenje mobilnog interneta. No tvitanje i brbljanje na Skypeu pomoću mobilnih uređaja i iPada i dalje neće biti dozvoljeno državljanima te zemlje, javlja FoxNews.

Surfanje će za nekoliko tjedana omogućiti Koryolink, tvrtka nastala spajanjem korejske korporacije Post & Telecommunications i egipatskog Orascom Telecom medija i tehnologije Holdinga SA. koja je potvrdila da će treću generaciju mobilnih internetskih usluga pokrenuti najkasnije do 1. ožujka.

Najava dolazi samo nekoliko tjedana nakon što je Sjeverna Koreja strancima dopustila unošenje vlastitih mobitela u zemlju te njihovo korištenje sa SIM karticama korejskog Koryolinka. Prijašnja praksa zahtijevala je od stranih državljana da se pri ulasku u zemlju odreknu svojih telefona te ih ostave na carini.

>>Šef Googlea u Pyongyangu pozvao na slobodniji pristup internetu

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?