SKATEBOARDING

Širokobriješki skejteri dobit će svoj park uz rijeku Lišticu

skejt
Miro Petrović
14.11.2010.
u 12:28

Gimnazijalci Mate Maras, Martina Mikulić, Katarina Ćavar i Mirjana Kvesić, uz pomoć profesorice Jelene Marušić, napravili su idejno rješenje

Treći put zaredom učenici širokobriješke Gimnazije naći će se na Sajmu ideja u Sarajevu danas (nedjelja, 14. studenoga) na završnoj smotri akcije “Volontiraj - kreditiraj”.

Nazvali ga Đir

Svoj ovogodišnji projekt nazvali su Đir. U sklopu tog projekta učenici Mate Maras, Martina Mikulić, Katarina Ćavar i Mirjana Kvesić, uz pomoć svoje profesorice Jelene Marušić, napravili su idejno rješenje kojim bi postojećem šetalištu uz rijeku Lišticu i parku Borak u Širokom Brijegu dodali određene sportske sadržaje.

To se prije svega odnosi na izgradnju staze za bicikliste i rolere koja bi se protezala duž cijelog postojećeg šetališta.

Učenici također žele u jednom dijelu parka napraviti skate-park s poligonom (prepreke, zidići, ograde) za sve ljubitelje tog sporta.

Trenutačno u Širokom Brijegu ne postoji nešto slično, pa su skejteri prisiljeni koristiti središnji gradski trg koji nije prilagođen tomu sportu, a osim toga i smetaju prolaznicima, a i prolaznici njima.

- Roleri i biciklisti voze po gradskim cestama koje također nisu prilagođene za takvu vrstu vožnje pa je ona riskantna zbog automobilističkog prometa, kazala je Martina Mikulić, učenica četvrtog razreda širokobriješke Gimnazije, koja je 
zajedno sa svojim kolegama i kolegicama inicirala cijeli projekt, te dodala kako je cilj projekta osigurati uređen prostor za okupljanje mladih i njihovu rekreaciju.

Tako bi se skejteri, roleri i biciklisti svih uzrasta mogli nesmetano baviti ovim sportovima.

Bili bi ujedno izmaknuti iz središta grada i zaštićeni od mogućih nezgoda u prometu uzrokovanih njihovom neopreznošću ili neopreznošću vozača automobila, zaključila je Martina Mikulić.

Ljubitelji sporta

Ako projekt u cijelosti završe, a pomoć je obećao i općinski načelnik Širokoga Brijega Miro Kraljević, koristili bi ga biciklisti i roleri svih uzrasta, skejteri i svi koji to žele postati, kao i svi ljubitelji sportova i aktivnosti na otvorenom.

Na taj način bi se osigurao prostor za rekreaciju i druženje, a najmlađi bi u Širokome Brijegu bili zaštićena od nezgoda u prometu, a sam grad bi dobio osiguran zanimljiv zabavni sadržaj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?