Europa Liga

Široki traži prolazak

Široki Brijeg
Tomo Milićević
26.07.2012.
u 10:08

Ekspedicija iz Širokog Brijega jučer je preko Kvarnera i Londona stigla do Dublina, gdje ih danas očekuje uzvratna utakmica protiv St. Patrick’sa

Nakon 26 sati od polaska s Pecare (14 sati, utorak) ekspedicija Širokobriježana sletila je u zračnu luku u Dublinu. Zanimljivo, pri polasku nogometaše je ispratila jaka kiša, sijevanje munja i grmljavine, dok ih je u Dublinu dočekalo sunce. Put autobusom do Kraljivice otegao se punih sedam sati pa su noge bile pomalo umorne. Valjda je zato prijala dobra večera u hotelskom naselju Uvala Skot u Kraljevici, gdje je 30-člana širokobriješka ekspedicija prenoćila.

Miris paljevine

Prije ulaska u Kraljevicu Širokobriježani su osjetili jak miris dima i paljevine s netom ugašenog požara u i oko Crikvenice. Nakon što su prespavali, nogometaši su sa zračne luku u Krku do Londona ugodno letjeli gotovo dva sata. Londonska luka Stunsted nije nam se činila ni “londonskom” ni “engleskom”. Naime, zrakoplov je sletio na pistu usred polja, a od Londona nismo vidjeli ni “L”. Drugo što je bilo neobično bilo je savršeno vedar dan i vrijeme toplije nego na Kvarneru. Nakon dva sata čekanja u Londonu, let do Dublina trajao je tek nešto više od sata. Čitavo vrijeme pokušavali smo od trenera Marijana Bloudeka doznati sastav koji će večeras u 20.45 suprostaviti St. Patrick’s na stadionu Richmond Park. No, Bloudek je kao uvijek bio zakopčan i nije nam otkrio sastav ili ga, kao što tvrdi, nije ni sam još znao. Valjda ga je utvrdio nakon sinoćnjeg treninga. Ipak, moramo nešto pretpostaviti, pa recimo da će Široki Brijeg pokušati izboriti prolaz sa sljedećom jedanaestoricom. Bilobrk, Ćorić, Ješe, I. Džidić, Bertoša, Serdarušić, Ivanković, Bajano, Wagner, Šilić i Kordić. Po dolasku u Irsku, koja se uistinu iz zraka čini onakva kakvom je zamišljamo, dakle zelena i pitoma, nogometaši su redom poželjeli što prije ručati, jer su izgladnjeli nakon ranog doručka.

Vjera u prolazak

Pitali smo Dinu Ćorića što misli o možebitnom prolasku: - Nadam se da ćemo ga izboriti. Nisam siguran hoću li igrati na beku ili u vezi, iako sam po onome što priča trener zaključio da ću ipak igrati više otraga. Hoću li postići pogodak? Nije nemoguće, možda ga postignem, možda ga namjestim suigračima, kazao nam je Ćorić Kapetan Dalibor Šilić, koji u nogama ima više od 30 utakmica zbog kartona nije igrao na Pecari. Na pitanje za koliko je minuta spreman, rekao je: - Može za 90, može i za 95, a može i za svih 120. Ne zaboravite, sasvim je moguće da pobjednika odluči produžetak ili produžeci - tvrdi Šilić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije