Propreme

Široki se orijentira na igrače iz svoje škole

Marciano
01.06.2012.
u 12:23

Prozivku (18. lipnja) će vjerojatno izvršiti trener Marijan Bloudek

Nakon što je sezona završena, a igrači dobili odmor, iz kluba s Pecare svakodnevno stižu vijesti o promjenama u svlačionici. Za sada je više odlazaka nego dolazaka. Prvi je s Pecare “otplovio” u pravcu Maksimira Goran Zakarić, koji je prošlo ljeto potpisao sedmogodišnji ugovor s Dinamom, a prethodnu sezonu odigrao u Širokome kao posuđeni igrač.

Raskidi ugovora

Uslijedio je raskid ugovora s Brazilcem Jefthonom, koji je sezonu odradio “tako – tako”. On se vraća u Brazil gdje će nastaviti karijeru. I njegov zemljak Marciano raskinuo je ugovor sa Širokim Brijegom. Navodno se za njega zanimaju neki premijerligaški klubovi. Napadač Hrvoje Mišić u protekloj je sezoni sakupio 19 nastupa i zabio dva pogotka. Mišić je, također, raskinuo ugovor i vjerojatno će nastaviti igrati u nekom klubu u Hrvatskoj. Možda će najviše polemika izazvati odlazak mladog (20 g.) ofenzivnog veziste Marija Kvesića, igrača plemenitih poteza, koji je prošao sve dobne kategorije na Pecari. U prošlom prvenstvu odigrao je 19 utakmica i postigao tri pogotka. Kvesić će Pecaru zamijeniti splitskim Parkom mladeži, a Široki će dobiti novčanu odštetu od mlađeg splitskog prvoligaša. O pojačanjima, ako ih bude, na Pecari po običaju šute dok se ne “dogode”. Jedino je siguran povratak iz Goška dvojice igrača koji su tamo bili na posudbi. Vezista Tomislav Tomić (22), u Gošku je imao uspješnu sezonu (28 utakmica i dva pogotka). Godinu dana mlađi Damir Zlomislić, također vezni igrač, je kao i Tomić bio jedan od nositelja igre Gabeljana (27 nastupa, četiri pogotka). Sigurno je kako će se prvoj momčadi priključiti i netko iz omladinskog pogona.

Mnoštvo kandidata

Kandidata je dosta (Marković, Kvesić, Božić, Kukavica, Kožulj, Karačić, Barišić, Buhač, itd.). Više će se znati nakon završetka prvenstva u omladinskoj Premijer ligi, gdje se i kadeti i juniori bore za naslov prvaka BiH. Kakav će rezultat postići vidjet će se nakon što se odigraju tri posljednja kola, u kojima Širokobriježane čekaju gostovanja u Travniku i na Otoci, dok kod kuće imaju samo utakmice protiv Zrinjskog.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?