KUP BiH

Široki se iz Sarajeva vratio odličnim rezultatom za uzvrat

sirokizeljo
ARHIVA VL
16.03.2011.
u 18:52

Široki je mogao doći do gola u 81. minuti, ali je Juan Varea iskosa s nekih deset metara šutirao pored gola

Mario Bazina uspio je u onome po što je došao u sarajevo. Uoči uzvrata ima povoljan rezultat i on sa svojom momčadi puno više može biti zadovoljan utakmicom bez pogodaka od svoga kolega Amara Osima i njegove momčadi. Prvo poluvrijeme je bilo izuzetno loše. U prvih 15 minuta skoro ništa se nije moglo vidjeti, a prvu priliku su imali gosti kada je Dalibor Šilić u 16. minuti izveo slobodan udarac, ali je Ibrahim Šehić odlično intervenisao. Drugo poluvrijeme su obje momčadi otvorile mnogo bolje. Već u drugoj minuti nastavka Željo je preko Zebe imao odličnu priliku, ali je Bandović bio na mjestu. U 54. minuti sjajna prilika za domaće, ali je Bajro Spahić bio neprecizan sa samo tri metra. Dvije minute kasnije uzvratili su gosti preko Wagnera, ali je Brazilac šutirao pored gola. Minutu kasnije Šilić se okušao iz slobodnjaka, ali je lopta završila visoko preko gola. Nakon nekoliko odličnih minuta igre ponovo je uslijedila uspavanka. Domaći su imali više loptu, ali su se gosti sjajno branili.
Plava ekipa je imala dvije dobre prilike u 75. i 76. minuti. Prvo je Edin Višća šutirao visoko preko gola, a minutu kasnije iz iste pozicije Zajko Zeba šutira pravo u Dejana Bandovića. Široki je mogao doći do gola u 81. minuti, ali je Juan Varea iskosa sa nekih deset metara šutirao pored gola. Zeba je u 84. minuti sjajno šutirao sa 25 metara, ali je Bandović ponovo bio siguran. Željezničar je posljednjih pet minuta utakmice pokušavao svim silama doći do gola, ali je odbrana gostiju bila na visini zadatka i mreže se nisu tresle.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije