Zadnja utakmica

Široki osvojio novi naslov prvaka

Finale
FOTO: Tomo Miličević
28.05.2012.
u 10:35

Košarkaši Širokog u drugom su polu vremenu razbili Igokeu i ostvarili pobjedu 86:77

Pred oko pet tisuća gledatelja košarkaši Širokog pobijedili su Igokeu u petom odlučujućem susretu za prvaka BiH. U doigravanjima na tri dobivene utakmice, a ove sezone igra se peti put, Široki je svaki put bio bolji od svojih protivnika.

Tri naslova u nizu

Dva puta je pobjeđivao Borac iz Banje Luke, a Igokeu treći put zaredom. Istina ove sezone bilo im je najteže. Široki je zbog iznimnih rezultata u regionalnoj ligi i osvojenim kupom preuzeo na svoje breme ulogu favorita, a što je bio i njihov stanoviti teret. No, ispravne su riječi njihovog trenera Ivana Velića kako njegovi igrači igraju najbolje kad je najpotrebnije, tako se pokazalo i ovaj put. Koliko su god igrači Širokog ove sezone igrali kao nikada, toliko su i veliku podršku imali s tribina. U regionalnoj ligi bili su jedna od najgledanijih momčadi. U promidžbu odlučujuće utakmice s Igokeom uključio se i telekom operater HT Eronet koji je svim svojim korisnicima poslao poruku da svojom nazočnošću pomognu Širokom u osvajanju još jednog naslova. Oni su umnogome i pomogli i bili sudionici još jednog velikog uspjeha njihovih ljubimaca. Nakon velike fešte u dvorani slavlje se nastavilo i izvan kultne dvorane. Po tradiciji, svi igrači, treneri i članovi Uprave krenuli su prema središnjem gradskom trgu, kod kojeg su svih ovih godina slavili naslove prvaka. Nakon toga fešta je nastavljena u hotelu Park.

Nošen velikom podrškom Široki je odlično otvorio utakmicu protiv Igokee. Čvrstom obranom i dobrom organizacijom igre u napadu, koristeći u tim trenucima, američkog centra Collinsa, Široki je u prvoj četvrtini imao stalnu prednost. Amerikanac pod obručem se izvanredno snalazio, a osobito s atraktivnim zakucavanjima, čime je publiku podigao na noge. Očito je ulazak Collinsa u početnu petorku iznenadio trenera gostiju Dragana Bajića, koji u tim trenucima, nije nalazio načina, kako zaustaviti odličnog centra domaćih. Pokušavao je trener gostiju s udvajanjima spriječiti lagane poene koje je postizao, no u tim trenucima sjajno je proradio mladi Ivan Ramljak. Hrvatski reprezentativac nastavio je u stilu u kojem je prije njega započeo američki centar. Spomenuti dvojac bili su prevaga zbog koje je Široki prvu četvrtinu dobio s 10 poena prednosti (28:18). Na početku druge četvrtine Perišić je s crte bacanja pogodio tri puta i Široki je imao tada najveću prednost (31:18). Gosti su pokušavali nametnuti svoj stil igre čvršćom obranom, koja je ponekad i prelazila granice dopuštenog. Takva igra donijela im je i dvije pobjede u Laktašima, a suci su im dosta toga tolerirali. Poluvrijeme je završeno s 9 poena prednosti za domaćina i promašajem Jakova Vladovića s crte slobodnih bacanja. Širokobriježani su sjajno odigrali treću četvrtinu i do usijanja podigli ozračje na Pecari.

Proradili živci

U 25. minuti imali su i 25 poena prednosti (60:45). Tricama Bilinovca, Ramljaka, Šakića i Peršića Široki je stekao nedostižnu prednost. U tim trenucima u dvorani je već počelo slavlje. Igokea je pokušavala šutevima iz vana ne bi li uspjela dostići prednost domaćina. Jedina svijetla točka u redovima gostiju bio je kapetan Ivan Dozet. No, usamljen u svojim redovima pratio je akcije domaćina, koje su najčešće završavale poenima. Pred kraj susreta proradili su živci. Samo 17 sekundi prije kraja došlo je do kratkog prekida, jer je igrač gostiju faulirao Ramljaka, koji je uzvratio. Došlo je nakon toga do naguravanja, koje je narušilo do tada dobro ozračje. Srećom, na parketu je bilo prisebnih osoba, koji su rastavili ratoborne igrače. Nakon toga više nije bilo poena, a Široki je ostvario pobjedu 86:77.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije