Livno

Sindikati četiri županije zajedno za bolji položaj radnika u FBiH

Sindikat
02.11.2012.
u 10:14

Odrediti
pravilne kriterije pri izboru predsjednika sindikata

„Akcijski plan za izgradnju imidža sindikata“ naziv je okrugloga stola koji je u Livnu okupio predstavnike sindikalnih organizacija i nevladinog sektora udruženog u Koaliciju za bolju zaštitu radničkih prava.

Velik odziv

U početku su Koaliciju činile članice iz HBŽ-a, a za relativno kratko vrijeme ona je postala respektabilna snaga koja okuplja sindikate i nevladine organizacije iz četiri županije, Unsko-sanske, Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske. Okrugli stol organizirali su Centar za građansku suradnju Livno i Udruga građanki „Grahovo“, nositelji projekta, a voditeljica projekta Kata Marijan Krželj i sama je bila iznenađena izvanrednim odzivom sudionika. Njih 60 je raspravljalo o tomu što treba napraviti kako bi sindikat dobio željeni ugled, a tijekom skupa prezentirana je i web stranica „Koalicije za bolju zaštitu radničkih prava“. Marijana Krželj kazala nam je kako je web stranica jedan od elemenata koji će pomoći u izgradnji dobrog imidža svih sindikata koji su članovi Koalicije, te dodala: “Također, web stranica će pomoći svim korisnicima-sindikatima da uspješno razmjenjuju informacije, te da budu obaviješteni o svim daljnjim akcijama članica Koalicije”.

Stvaranje imidža

Nisveta Elezović, glavna povjerenica Sindikalne podružnice Sindikata TKOG BiH „Saniteks“ iz Velike Kladuše u svojoj prezentaciji iznijela je niz prijedloga za izgradnju dobrog imidža u privatnom sektoru. Naglasila je kako je vrlo bitno odrediti pravilne kriterije pri izboru predsjednika sindikata, te da predsjednik mora imati vještine u pregovorima s poslodavcem. Tino Krivić, predsjednik Sindikata djelatnika MUP-a HNŽ-a prezentirao je prijedloge za izgradnju imidža u javnom sektoru, te naglasio da je jednako bitno posvetiti pozornost kako izgradnji imidža sindikata prema vani, tako i unutar samog sindikata. Sindikat mora imati povjerenje članstva, a posebice je važno zadobiti povjerenje mladih djelatnika, kazao je Krivić te dodao da su vrlo bitna sindikalna glasila unutar organizacije, jer ona omogućuju bolju informiranost, ali i stvaranje povjerenja unutar sindikata. Što se tiče izgradnje imidža izvan sindikata, Krivić je naglasio da je iznimno važna suradnja s javnim, privatnim i neovisnim medijima, organiziranje okruglih stolova, razmjena praksi, poboljšanje odnosa s javnošću...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?