PRITVOR

Šimića nosili jer nisu žćelio hodati u lancima

šimić
VL FOTO
18.08.2010.
u 08:00

Osumnjičenom Šimiću određeno godinu dana pritvora u KPZ-u Mostar

Kada navodno nije htio hodati s lancima na rukama i nogama do sudnice ljubuškog Općinskog suda, četvorica sudskih policajaca u pancirkama izvukli su iz kombija i ponijeli korpulentnog Matu Šimića zvanog Dolkić (41) iz Borajne kod Gruda, donedavnog bjegunca osumnjičenog za niz kaznenih djela. Popraćeni pogledima znatiželjnika, koji su šutke stali pored velikog osiguranja, unijeli su ga u zgradu suda gdje se jučer točno u 9 sati raspravljalo o produljenju pritvora. Podsjetimo, slično su ga zgrabili i nosili maskirani specijalci nakon uhićenja.

-Sutkinja Katica Artuković produžila mu je pritvor na još godinu dana, s tim da će se kontrola opravdanosti vršiti svaka dva mjeseca. Do sada je proveo 26 dana u mostarskom zatvoru, nakon što je krajem prošlog mjeseca uhićen u svojoj kući u Borajni. On je pritvoren zbog dva slučaja, zbog ugrožavanja sigurnosti, odnosno prijetnji koje je u veljači prošle godine uputio bivšem policijskom načelniku Daliboru Marjanoviću, te zbog pijanskog kavanskog napada na graničara Jozu Kordića, koji se dogodio lanjskog srpnja. Zadržan je iza rešetaka zbog opasnosti od bijega. Trenutačno se protiv njega vodi istraga za pokušaj ubojstva načelnika policije u Grudama Petra Brnadića, a u ovom slučaju još nije podignuta optužnica - neslužbeno su prepričavali novinarima iz Općinskog suda Ljubuški, napominjući da će protiv Mate Šimića uskoro započeti glavni pretres zbog krivotvorenja isprava.

Također, uskoro bi se na Županijskom sudu Široki Brijeg trebalo razmatrati nepravomoćna presuda od devet mjeseci zatvora, koliko je Šimić proljetos dobio zbog optužnice za lanjsku otmicu Ivana Filipovića, mladića kojega je prethodno zajedno s mlađim bratom Blagom osumnjičio za krađu stvari iz kuće člana obitelji te ga ubacio u prtljažnih i kavez za pse, kao i napad na policijskog inspektora, koji je došao po Filipovića. Matin brat Blago je zbog toga slučaja dobio pola godine zatvora i još se nalazi u bijegu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije