OBJAVLJENA 1984.

Znate li tko je napisao "Neću, neću dijamante"? Prvobitno je imala melodiju sevdalinke

10.02.2024.
u 20:12

Halid Bešlić je pjesmu "Neću, neću dijamante" objavio 1984. godine na albumu "Dijamanti...". Gotovo da nijedno veselje ne može proći bez nje. Znate li tko ju je napisao?

Naime, Nazif Gljiva, iz čijeg su pera nastali brojni hitovi, autor je većine pjesama s početka karijere Halida Bešlića pa je tako napisao i "Neću, neću dijamante".

"Gljiva mi je donio tekst i pročitao sam ga naglas. Ima epiku u sebi. Rekao sam Gljivi: 'Taj tekst ostaje.' Bio mi je tri mjeseca u džepu i čitao sam ga raji koja je bila oduševljena, a tada smo spremali album. Pravili smo probne snimke i kada smo došli do kraja, sugerirao sam Gljivi da i tu pjesmu ubacimo u album", rekao je Halid jednom prilikom, a prenosi Asocijacija kompozitora - muzičkih stvaralaca AMUS.

Halid je dalje otkrio kako je "Neću, neću dijamante" prvobitno imala melodiju sevdalinke, što mu se nije svidjelo, pa se Nazif malo naljutio na njega.

"Onda sam predložio drugi ritam za tu pjesmu. Kada smo probali sa tim drugim ritmom, Gljiva je bio oduševljen. On gleda u mene, ne može sebi doći", dodao je.

Na albumu "Dijamanti...", koji je objavila diskografska kuća Jugoton, našle su se i pjesme "Snjegovi hladni dolaze", "Budi, budi uvijek srećna", "Tri ruže", "Imala je plavu kosu", "Zagrli me nježno", "Gitara u noći" i "Što je tužna breza ta".

Komentara 1

Avatar micelj
micelj
20:51 10.02.2024.

Zaboli me ko je napisao to blejanje.A znate li vi mozda koje napisao Hercegovina u srcu?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije