PUBLIKA JE ODLUČILA

Zelenski nakon pobjede Ukrajine na Euroviziji: 'Siguran sam da naša pobjeda protiv neprijatelja nije daleko'

Foto: Pixsell kolaž
15.05.2022.
u 08:00

Ukrajinska grupa Kalush Orchestra opravdala je ulogu favorita i uvjerljivo pobijedila na ovogodišnjem izdanju Pjesme Eurovizije, osvojivši 631 bod

Volodimir Zelenski objavio je status na Facebooku nakon pobjede benda Kalush na Euroviziji. 

"Naša hrabrost impresionira svijet, naša glazba osvaja Europu! Sljedeće godine Ukrajina će biti domaćin Eurovizije. Po treći put u svojoj povijesti. I vjerujem - ne posljednji. Dat ćemo sve od sebe da jednog dana ugostimo sudionike i goste Eurovizije u ukrajinskom Mariupolju. Slobodno, mirno, obnovljeno! Hvala svima koji su glasali za nas. Siguran sam da naša pobjeda protiv neprijatelja nije daleko. Slava Ukrajini" stoji u objavi koju je podijelio Zelenski. 

Foto: Facebook Leo Nicolier

Ukrajinska grupa Kalush Orchestra opravdala je ulogu favorita i uvjerljivo pobijedila na ovogodišnjem izdanju Pjesme Eurovizije, osvojivši 631 bod.  Drugo mjesto osvojila je Velika Britanija, treća je Španjolska, četvrta Švedska, a peta Srbija! 

Za pobjedu na Eurosongu natjecalo se 20 zemalja koje su svoj nastup izborile u poluzavršnicama, zatim zemlja domaćin, Italija, koja je to osigurala pobjedom na Eurosongu 2021., kao i još četiri zemlje izravne finalistice: Ujedinjeno Kraljevstvo, Francuska, Njemačka i Španjolska. 

U veliku završnicu Eurosonga 2022. nastupom u prvoj polufinalnoj večeri plasirale su se Švicarska, Armenija, Island, Litva, Portugal, Norveška, Grčka, Ukrajina, Moldavija i Nizozemska, a nastupom u drugom polufinalu Belgija, Češka, Azerbajdžan, Poljska, Finska, Estonija, Australija, Švedska, Rumunjska i Srbija.

Jučer su za svoje favorite ponovno mogli glasovati i gledatelji u Hrvatskoj, a glasove iz Zagreba čitao je voditelj Ivan Dorian Molnar. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije