SAMANTHA I CARRIE

Zašto se ove dvije velike glumice ne podnose već desetljećima? Istražili smo pozadinu sukoba

06.06.2023.
u 07:34

Povratak Kim Cattrall, koja glumi kultnu Samanthu, u "I samo tako" nije prošao bez drame, kazala je da ne želi vidjeti kolegice ni producenta, a njezina je scena snimljena posebno

Američki romantični sitcom, a mogli bismo dodati i dramski s obzirom na količinu drame koju su četiri junakinje Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), Miranda Hobbes (Cynthia Nixon), Charlotte York (Kristin Davis) i Samantha Jones (Kim Cattrall) proživljavale (a s njima i mi), dio je života gotovo svake djevojke još otkako je prikazana prva epizoda prve sezone, i to baš na današnji dan, 6. lipnja 1998. godine. Mnoge su djevojke po njihovim iskustvima učile o romantičnim odnosima, a možda još i više o onim prijateljskim. Upravo zato brojne su obožavateljice diljem svijeta s oduševljenjem primile vijest o snimanju svojevrsnog nastavka serije i filmova pod nazivom "I tek tako..." (And Just Like That...) 

 

Ljubomora na setu

No to uzbuđenje prekinula je vijest da se lik Samanthe Jones ipak neće pojaviti u novim nastavcima. Naime, svađa s kolegicom Sarom Jessicom Parker prerasla je u gotovo epsku, zbog čega je Cattrall 2021. godine donijela tešku odluku da se neće vratiti liku koji ju je proslavio i osigurao joj čak milijun dolara po epizodi. Donekle su se svi ipak poveselili kada su čuli da će se u drugoj sezoni ipak pojaviti, ali samo u zadnjoj epizodi i samo u telefonskom razgovoru. Naime, Cattrall je pristala na ulogu samo uz dva uvjeta: da nikako ne snima s tri kolegice te da ne mora susresti producenta Michaela Patricka Kinga, koji je u odličnim odnosima s Parker.

Teško je povjerovati vjernim fanovima da je postojala, i još postoji, toliko ozbiljna svađa između dviju glumica koje su se pred kamerama ponašale i izgledale kao najbolje prijateljice na svijetu. A kako je i zašto zapravo došlo do njihove netrpeljivosti? Sve je počelo već na početku prikazivanja stare serije krajem 90-ih, kada je lik Samanthe, slobodoumne i britke PR stručnjakinje, oduševio sve, a njezin glumački dar i simpatičnost pomalo su kod gledatelja počeli zasjenjivati i lik Carrie Bradshaw.

 

To se, dakako, nije svidjelo ni Nixon, Davis, a posebice ne Parker, koja je počela raditi i kao producentica serije. Kako bi je "upozorili" da nije ona zvijezda serije, već Sarah, tri kolegice počele su izbjegavati Cattrall u pauzama na setu, čak i kada bi snimale po 15 sati dnevno. Glumica nije dopustila da je takve stvari ometu u poslu, pogotovo jer je iza sebe imala i kreatora i producenta serije Darrena Stara, no kad je on na kraju druge sezone napustio projekt, na njegovo mjesto došao je Michael Patrick King i odmah stao uz Saru Jessicu Parker. Kasnije je postajalo sve okrutnije. Primjerice, šminkeri koji su bili bliski s tri udružene glumice prestali su razgovarati s Cattrall, a tijekom snimanja u Atlantic Cityju 2002. njih tri su za sebe osigurale poseban smještaj, a Cattrall se morala snaći sama. Situacija je postala još napetija kada je zarada Sare Jessice Parker narasla na milijun dolara po epizodi, dok su njezine tri kolegice dobivale svaka po 350.000 dolara. Tada Kim Cattrall nije bila jedina koja se pobunila. Njoj je smetalo i što Parker ima veću minutažu od nje, ali i to što je njoj bilo dozvoljeno snimati u grudnjaku, a Cattrall to nije smjela. 

Dva oštra uvjeta

Atmosfera na setu već je postala nepodnošljiva, a sve se nastavilo i na snimanjima dvaju filmova, 2007. i 2009. godine. Međutim, uistinu je bilo damski što nitko za ovo nije znao sve dok 2017. godine Cattrall nije u jednom intervjuu priznala da njih dvije nisu prijateljice. A glumice su "skinule rukavice" kada je godinu dana poslije toga preminuo Kimin brat Chris. Parker joj je javno izrazila sućut oslovljavajući je s "najdraža Kim". To se ovoj, dakako, nije svidjelo pa joj je javno i odgovorila da "ne treba njezinu ljubav i podršku, da nisu obitelj ni prijateljice te da prestane iskorištavati ovu tragediju kako bi odglumila dobru osobu". Zbog svega, Samanthe Jones nema u prvoj sezoni "I tek tako...", a scenaristi su tome doskočili tako da su objasnili da se njezin lik preselio u London zbog poslovnih obveza te da se povremeno čuju. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije