BRAT GUVERNERA

Zaraženi CNN-ov voditelj kršio karantenu, a gledateljima govorio da ostanu kod kuće

Press Asociation/Pixsell
27.04.2020.
u 17:34

Biciklist je tijekom vikenda opisao u intervjuu za konkurentski Fox News kako je na Uskrs vidio Chrisa Cuoma da obilazi građevinsko zemljište te kako su se posvađali zbog toga, a voditelj je u to vrijeme još bio zaražen

Jedan od najpoznatijih voditelja u Americi, CNN-ov Chris Cuomo, 31. ožujka objavio je da se zarazio koronavirusom te se povukao u karantenu u svoj podrum, nastavljajući voditi svoju emisiju u kojoj je pozivao ljude da ostanu kod kuće.

Prošlog tjedna isplivala je informacija u javnost da je na Uskrs, kada je još trebao ostati u izolaciji jer nije testiran negativno, bio sa svojom obitelji u obilasku građevinskog zemljišta u drugom gradu u državi New York, 30 minuta vožnje udaljen od kuće. Slučaj dobiva na dodatnoj težini ako se zna da je Chris Cuomo brat guvernera države New York, Andrewa, koji također poziva ljude da ostanu kod kuće.

Prilikom obilaska građevinskog zemljišta u East Hamptonu verbalno se sukobio s biciklistom koji ga je prozvao na ulici i govorio mu da neka ode kući jer je zaražen virusom.

Tijekom proteklog vikenda taj biciklist David Whelan u intervjuu Fox Newsu, koji je kao konkurentska tvrtka jedva čekao ukazati da se najpoznatiji novinar CNN-a zaražen šetao u javnosti, opisao je kako je razgovor s Cuomom izgledao. Nakon što ga je Whelan pitao ima li koronavirus i ne bi li trebao biti u samoizolaciji, voditelj se obrecnuo na svog kritičara.

- Što ti znaš o tomu? Što znaš o pravilima? – vikao je Cuomo na njega. Kasnije se ispostavilo da je Whelanova kći zapravo liječnica te biciklist kaže da je i druge upozoravao da ne krše pravila fizičkog distanciranja. Zatim je Whelan opisao koliko je Cuomo prilikom njihove svađe bio ljut.

- Nastavio je prilaziti sve bliže i bliže i htio bih reći da je izgledao kao da kipi od bijesa. Bio je sve ljući – opisao je kratku svađu u emisiji Tuckera Carlsona za Fox News te je dodao da mu je Cuomo pri rastanku vikao da će se "još susresti zbog ovog".

Kako je Carlson jedan od najgledanijih voditelja u Sjedinjenim Državama i vrlo utjecajan na desnici pa čak i kod samog predsjednika Donalda Trumpa, a Cuomo je poznati liberalni voditelj, cijeli je slučaj dobio i konture ideološke podjele koje su vrlo česte u američkom medijskom prostoru.

Upravo su liberalni mediji, a i sam Cuomo, postali simbol pokreta "ostanite kod kuće", dok su desnica i Fox News skloniji otvaranju gospodarstva, pa su konzervativci CNN ponovno optužili za licemjerje. Ako se tomu pridoda da je prije šest dana Cuomo snimio video za CNN u kojem "konačno izlazi iz podruma" nakon tri tjedna samoizolacije i pozdravlja svoju obitelj nakon što ih nije vidio tjednima, a deset dana prije toga je prema navodima bio sa svojom obitelji na obilasku građevinskog zemljišta umjesto u samoizolaciji, CNN su kritičari opet prozvali za širenje lažnih vijesti. Supruga i sin Cuoma također su imali virus. Zanimljivo, i sam je Cuomo u radijskom intervjuu 13. travnja, dakle dan nakon Uskrsa kada se verbalno sukobio s biciklistom, priznao da je do svađe s njim došlo, nazvavši biciklista "budalom" i "gubitnikom". Tek nakon što se i sam biciklist javio s detaljima svađe, voditelja su počeli prozivati zbog kršenja samoizolacije. CNN je izdao priopćenje u kojem je podržao svog voditelja, uz tvrdnju da se događaj nije zbio onako kako tvrdi Whelan.

"Chris je nedvosmisleno rekao da se to nije dogodilo. On je slijedio sve mjere samoizolacije i nosio je masku u svom vlastitom dvorištu, kraj svoje uže obitelji. Potpuni stranac tada im je prišao na njihovom kućnom prilazu i počeo psovati Chrisa ispred njegove supruge i djece", tvrdi CNN.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije