ŠIROKI BRIJEG

WHF rezultat potrebe i kreativaca i publike

06.08.2017.
u 08:00

Čast mi je što sam četvrti put dio ovog jedinstvenog festivalu masovne kulture. Ne želim ništa više reći da riječi ne bi pokvarile dojam - kazao je Mladen Badovinac, pjevač splitske skupine TBF, koja je svojim nastupom na West Herzegowina Festu 2017. oduševila tisuće posjetitelja pod otvorenim nebom na platou pored rijeke Lištice.

Đelo Hadžiselimović kazao je u središnjem Dnevniku HTV-a da je njemu ovo najbolji festival na kojem je bio, usporedivši ga s Woodstockom.

- WHF odiše ozračjem Woodstocka, dok jedni slušaju bendove, drugi malo dalje od pozornice gledaju filmove, treći nazoče pravljenju skulpture od drva, a svi su opušteni, razdragani - rekao je za Večernjak Đelo Hadžiselimović koji je i ove godine bio član ocjenjivačkog suda u konkurenciji kratkih filmova.

Nikola Galić i glumac Goran Bogdan bili su u ulozi pravih domaćina i na najljepši domaćinski način dočekivali te dvorili brojne ugledne goste iz svijeta glazbe, filma, književnosti, likovne umjetnosti, novinare.

- WHF je rezultat nužnosti, potrebe. Jedna sredina, kao što je Široki Brijeg i Hercegovina, imaju potrebu za jednim ovakvim festivalom, s jedne strane, izvođači, autori, a s druge strane publika kao konzument - kazao je popularni glumac koji nakon svoga WHF-a ide na Sarajevo Film Festival kao član žirija.

Poznavatelji stanja na području popularne glazbe, filma i masovne kulture uopće puni su hvale za ovaj festival koji na jedinstven način sažima više žanrova. Nikola Galić kaže:

- Nama je u organizaciji WHF-a doista velika čast da Miljenko Puljić, koji je bio i ravnatelj Zagrebačke filharmonije, pokaže volju biti član ocjenjivačkog suda u festivalskoj konkurenciji bendova.

Puljić naglašava kako je najbitnije to što ovaj festivala razvija kreativnost mladih. Uvjeren je da će poneki bend iz festivalske konkurencije dospjeti da samog vrha ovdašnje rock scene. Večernjakov glazbeni kritičar Hrvoje Horvat također je uvjeren u to. Mario Knezović, frontmen Zostera, sjeća se svog nastupa na WHF-u, oduševljen je ozračjem na 15. izdanju ovog festivala.     

Ključne riječi
WHF

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije