dokumentarac

Višestruko nagrađivani film o litvanskom mornaru usred Hladnog rata

skok mornar
20.02.2022.
u 10:00

Program "Filmskih pobuna" Dokukina KIC večeras zatvara višestruko nagrađivani film "Skok" i dramatično svjedočanstvo litavskog mornara koji je usred Hladnog rata ’70-ih godina skočio preko oceana – i ravno u središte političke i medijski eksponirane afere.

Redateljica Giedrė Žickytė u razgovoru sa Simasom Kudirkom pokušava istražiti kompleksnu društvenu scenu iz recentne povijesti, čiji se odjeci osjete i danas.

"Za kraj programa donosimo iznimno ostvarenje Marije Stojnić o svijetu radiofonije na jednoj od najstarijih radio-postaja u Europi, Radio Beograd. Govori da bih te video daleko je od konvencionalnih dokumentaraca – poetična priča oblikuje se šumovima, zalutalim glasovima i tišinom, vodeći nas na putovanje radijskim frekvencijama. Ulaznice za sve filmove možete kupiti na pojedinim stranicama filmova (putem PayPala) ili rezervirati mailom. O epidemiološkim mjerama koje su na snazi, kao i potrebnim potvrdama za ulazak u kino čitajte ovdje", kažu iz Dokukina KIC.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije