glumica otkrila

Victoria Beckham: Koža mi je lijepa jer svaki dan jedem isto

Press Association/Pixsell
07.07.2019.
u 19:16

U najnovijem intervjuu koji je dala za The Edit, Victoria Beckham se pohvalila da njezina tajna besprijekorne kože počinje u kuhinji.

- Posjećujem dermatologa dr. Harolda Lancera u Los Angelesu, poznajem ga godinama i stvarno je spasio moju kožu - rekla je Victoria, koja kaže da je nekad imala problematičnu kožu, sve dok joj dermatolog nije savjetovao da svaki dan jede lososa. Pitala ga je mora li ga jesti baš svaki dan, na što joj je odgovorio pozitivno, prenosi 24sata.hr. 

Naime, losos i druge masne ribe pune su omega-3 masnih kiselina, te A i C vitaminima. Omega 3 kiseline sadrže 'dobre' masnoće koje povoljnog djeluju na zdravlje, a prvenstveno štite srce i krvne žile, i to tako što snižavaju razine triglicerida i kontroliraju upalne procese u tijelu.

Osim za očuvanje srca i krvotoka, Omega 3 kiseline su važne i u očuvanju kože, pa brojne studije pokazuju da prehrana bogata ribom pomaže u borbi kože protiv starenja i upalnih procesa, prenosi Harpers Bazaar.

To dokazuje i studija objavljena u European Journal of Dermatology, u kojoj stoji da su oni koji su jeli hranu bogatu ribom i povrćem imali znatno manje akni od onih koji nisu konzumirali ribu, a kroz nekoliko je studija dokazana veza između ribe, omega 3 kiselina i lijepog tena bez akni.

Za sve koje je ovo uvjerilo da se ribu isplati jesti, ali i one koji o svom izgledu žele paziti kako to radi Victoria Beckham, dr. Lancer je na svojoj web stranici objavio recept za 'lagano pečenog lososa'.

Lagano pečeni losos

Sastojci:

1/2 kg lososa
2-3 organska, netretirana limuna
Papar i drugi začini po želji
Maslinovo ulje
Priprema:

U staklenu posudu za pečenje poslažite limun narezan na kriške. Na vrh limuna stavite file lososa od cca pola kilograma i pospite maslinovim uljem. Dodajte papar i željene začine (ali preskočite sol!). Pecite na 375 stupnjeva 20 do 25 minuta, ili dok se sredina fileta ne skuha. Poslužite uz zelenu salatu ili povrće skuhano na pari.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije