CATHERINE OXENBERG

Vapaj zvijezde 'Dinastije': Spasite mi kćer iz ralja zloglasnog kulta!

Press Association/DPA/PIXSELL
30.10.2017.
u 19:12

Glumica Catherine Oxenberg pozvala je medije u pomoć kako bi joj spasili 26-godišnju kći Indiu od kulta "Nxivm" koji joj je isprao mozak. Zvijezda serije "Dinastija" u kojoj je glumila Amandu i kći srpske princeze Jelisavete Karađorđević otvoreno je za Daily Mail ispričala o svojim strahovima za Indiu. 

- Moje srce je potpuno slomljeno. Želim svoju kćer nazad i neću se zaustaviti dok je ne dobijem. Moja kći je jedno od najboljih, ako ne i najplemenitijih bića koje sam ikada upoznala i zbog toga je lak plijen - kazala je Oxenberg za Daily Mail i istaknula kako je došla do nekih jezivih saznanja: -

Prilikom inicijacije oni su obilježavali žene u predjelu genitalija njegovim inicijalima, a onda bi im pokazivali nevjerovatno nasilne i odvratne fotografije raskomadanih žena. Palo mi je na pamet, što ako je to dio procesa da ih učini neosjetljivim, kako bi prihvatile da su obelježene? To je psihološki terorizam - kazala je Oxenberg.

Kult Nxivm vodi 57- godišnji Keith Raniere, a smješteni su u Albanyju. Cilj mu je, kako kaže, pomoći ljudima da iskažu svoj potencijal. Oxenberg iz početka nije željela braniti svojoj kćerki sudjelovanje u tom kultu, no promijenila je mišljenje nakon što je razgovarala s bivšom članicom, koja joj je ispričala što se sve tamo radi. Indiu je posljednji put vidjela 30. svibnja. Izgledala je premršavo i opadala joj je kosa. Negirala je da joj je ispran mozak i otišla prvim avionom nazad u Albany.

- Mislim da kult radi po principu hijerarhije. Raniere je Gospodar, a ispod sebe ima robove koji moraju regrutirati nove robove. U opasnosti je i moja obitelj, jer doznala sam da svi novi članovi moraju ispričati tajne o svojoj obitelji - rekla je Oxenberg. Nakon što je glumica prvi put izašla u javnost, na Facebooku se oglasila i India koja je napisala kako se odlično osjeća, te kako nikad ne bi dovela u opasnost svoju obitelj.

Nxivm se također oglasio na svojim web stranicama. Naglasili kako je njihova udruga na dobrovoljnoj bazi, te kako se protive bilo kakvoj vrsti nasilja. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije