Doktor za rock and roll

Uslijed napada depresije napisao pjesmu o stanju u našem društvu

08.02.2017.
u 08:00

“Venerini bregovi” nova je pjesma dr. Milenka Miće Pehara za koju je odmah snimio i videospot. Pehar je inače liječnik specijalist, a glazbom se bavi u slobodno vrijeme. Ovo mu je peta snimljena pjesma.

Pjesma je već izazvala reakcije publike, a donekle provokativan tekst, kako su ga neki njegovi prijatelji ocijenili, Pehar smatra svojim glazbenim napretkom.

Stanje u društvu

- Pjesmom progovaram o svojoj ravnodušnosti prema stanju u društvu. Dok sam se jedan dan vozio s posla kući, razmišljao sam o tome gdje radim, kako da prehranim djecu, kupim drva zimi da se ogrijemo i tako…, nešto me uhvatila depresija. S druge strane, slušam vijesti kako je velika gužva na granici, kako ljubitelji skijanja odlaze na elitna europska skijališta i onako rezigniran zapjevam koliko me grlo nosi “ja nikad nisam bio u Garmisch-Partenkirchenu, ali bio sam na Venerinim bregovima”. I bilo mi je bolje, priča za bljesak.info doktor Pehar o tome kako je došao na ideju za pjesmu.

Nakon nekoliko dana sjetio se tog “napada depresije” i odlučio napraviti pjesmu o toj temi.

- Otišao sam na internet, potražio europska skijališta i poredao ih. Refren je već bio tu. Uzeo sam gitaru i to je to. Odmah sam nazvao Paraća i rekao mu da dolazim u studio snimiti pjesmu, rekao je doktor Pehar.

Pjesma je snimljena u studiju Damira Paraća. Bubnjeve i hammond odsvirao je Elvis Sršen Noa, bas-gitaru Igor Koštroman Cvrle, a gitaru i vokal Milenko Pehar.

Videospot su, doktoru Peharu, snimili njegovi prijatelji isti dan kada je i završena pjesma. Spot je sniman na snježnim lokacijama Parka prirode Blidinje.

- Glazba i rock and roll mi dođu kao ispušni ventil od teških situacija s kojima se susrećem na poslu, kazao je Pehar zahvalivši svima koji su sudjelovali u nastajanju i snimanju ove pjesme. Glazbom se počeo baviti 1982. godine u rock bendu Obzorje.

Ispušni ventil

Kaže da ima u planu objaviti album kada prikupi dovoljan broj pjesma, još barem pet. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije