Blagdansko doba

Ukrašavanje doma i izrada ukrasa

božićno drvce
Shutterstock
26.11.2020.
u 08:23

Ove godine i tako nećemo trošiti previše vremena na smišljanje što ćemo kome kupiti pa se umjesto toga možemo posvetiti ukrašavanju doma i izradi ukrasa u kojima ćemo uživati sljedećih mjesec dana.

Božićni ugođaj pokušajte “razasuti” po cijelom domu pa tako s ukrašavanjem možete početi već od ulaznog hodnika.

Ove godine “nude” trend nudi minimalistima da unesu u dom jelu, koju ne moraju ni kititi, nego samo “ukrasiti” snijegom.

Prirodne dekoracije također su “in” pa nekoliko naslaganih cjepanica u stupić ili u košari donosi duh starih vremena i toplinu koju pruža vatra. Nije vam potreban pravi kamin jer ga možete i sami napraviti od stiropora ili kartona, a onda unutra poslagati drva i upaliti lampice.

Dobra ideja su i čaše za vino okrenute naopako na koje položite svijeće. U donjem dijelu može se odigrati prava bajka nalik na staklene kugle sa snijegom, a za koju će biti dovoljna šaka, dvije kuglica od stiropora, češer, ukras za bor ili neka sitnija dječja igračka.

Poigrajte se i s adventskim vjenčićem. Svijeće i dekoracije od grana ili mahovine možete poslagati u kutiju, ali i u neku ljepšu i veću zdjelu. Svijeće u tom slučaju moraju biti one visoke i dobro učvršćene u zelenoj pjeni. Ako imate držač za torte, i on može biti odlična podloga za vjenčić. Svijeće umetnite u ukrasne šalice za kavu i poslažite na pladanj, a okolo ukrasite zimzelenim granama, orasima i lješnjacima u ljusci.

Na niskom stoliću u dnevnoj sobi obavezan je veći ukrasni tanjur metalni ili keramički ili pak tacna na koju stavite svijećnjake koje imate kod kuće. Nije bitno ako su različite veličine. Nasjeckana korica ili kriške naranče u maloj posudici domu će dati nevjerojatan miris, a posudica s cijelim orasima i lješnjacima bit će lijep dodatak cijelom setu.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?