VELIKA INSPIRACIJA

U show je ušao s 234.6 kg, a dosad je skinuo preko 90: Otkriva svoj plan prehrane i tjelovježbe

Filip Mrčela
RTL
09.08.2023.
u 11:06

Od izlaska iz showa Filip je samo nastavio skidati kilograme i postao je velika inspiracija mnogima, a trenutno trenira čak šest puta tjedno

Filip Mrčela bio je kandidat u šestoj sezoni "Života na vagi"  s čak 234.6 kg na prvom vaganju, a u showu je izgubio 61,2 kilograma, što je 26,1% tjelesne mase i kući otišao sa 173,4 kilograma. 

Od tada je samo nastavio skidati kilograme i postao je velika inspiracija mnogima, kao i sebi. - Dogodio se niz konzistentnih promjena koje sam uveo u životu iz mjeseca u mjesec - ispričao je Filip za 24 sata

 

Foto: 24sata/Privatni album

 

Trenutno trenira čak šest puta tjedno. 

- Treniram s trenerom Perom šest puta tjedno. Dvaput kardio + gornji dio tijela, dvaput kardio + donji dio tijela i dvaput samo kardio (boks i kružni trening). Što se tiče prehrane, hranim se jednostavnim jelima, nisam za preveliko kompliciranje. Fokusiram se na proteine i povrće uz dobre masti i ugljikohidrate u manjim, ali bitnim količinama. Ne radim neke 'cheat' obroke, ali često ubacim niže kaloričniju verziju nečega uz obrok. Na primjer, neki light umak pomiješan s grčkim jogurtom s obzirom na to da stvarno volim umake - ispričao je.

U svom zdravom načinu života ima samo mentalne poteškoće. 

Pitali smo ga i s kojim poteškoćama se susreo u zdravom načinu života. - To najčešće bude kad ne smršavim onoliko koliko želim/mislim da sam zaslužio taj tjedan. Ali ne razmišljam previše o tome, nego samo čuvam taj bijes i iskalim se u teretani-  ispričao je. 

On je u svom putovanju najzahvalniji roditeljima - mami Eciji i tati Eduardu. 

- Bez njihove potpore u apsolutno svakom aspektu mog života, ne bih daleko dogurao. I zbog toga sam im zauvijek zahvalan, čak i kad su malo naporni - kazao je, a i svima koji se bore s kilogramima i žele smršavjeti, savjetuje da pitaju za pomoć.

Fili je skinuo više od 90 kilograma, zbog toga mu je zdravlje sada bolje nego ikada. 

- Moje zdravlje tjelesno je najbolje što je ikad bilo u mom životu. Mentalno zdravlje je ono na čemu je ostalo još dosta posla i ono što prečesto znam zapustiti - zaključio je.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije