VIŠETJEDNA BORBA

U 45. godini preminuo glazbenik Damir Kukuruzović, imao je koronu

12.12.2020.
u 14:15

Kritičari su isticali kako Damir spada u red gitarističkih virtuoza koji uz iznimne sviračke vještine uspijeva dosegnuti najvišu estetsku razinu

Siščanin Damir Kukuruzović, jedan od najboljih hrvatskih jazz gitarista i dobitnik brojnih glazbenih priznanja, preminuo je danas u 45. godini života nakon višetjedne borbe s koronavirusom. Posljednje je tjedne proveo na liječenju u KB Dubrava gdje je bio na respiratoru, ali bitku za život je nažalost izgubio. 

Damir Kukuruzović bio je osnivač i voditelj Siscia jazz kluba koji je Sisak stavio na svjetsku kartu jazz i blues koncerata, te je proteklih godina u ovaj grad doveo vrhunske svjetske glazbenike. Damir je surađivao i svirao s najvećim glazbenim virtuozima današnjice: Stochelom Rosenbergom, Paulus Schaferom, Robinom Nolanom, Angelom Debarreom, Raphaelom Faysom, Ludovicom Beierom, Wawau Adlerom, Yorgui Loefflerom, Joschom Stephanom, Adrianom Burnsom, Zoranom Predinom i mnogim drugim. 

Najistaknutiji je hrvatski predstavnik glazbe Djanga Reinhardta. Utemeljitelj je Damir Kukuruzović Django Groupa neizostavnog na svim relevantnim festivalima u zemlji i inozemstvu. Kritičari su isticali kako Damir spada u red gitarističkih virtuoza koji uz iznimne sviračke vještine uspijeva dosegnuti najvišu estetsku razinu. 

Organizator je mnogobrojnih jazz festivala u Hrvatskoj od kojih je najpoznatiji Siscia open jazz & blues festival.  2011. godine dodijeljena mu je nagradu za najistaknutijeg akustičnog jazz gitaristu Hrvatske, a 2013.godine dobiva priznanje za iznimno gitarističko umijeće i promociju hrvatske jazz glazbe u svijetu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?