MISTERIOZNA SMRT

Tko je ubio Kurta Cobaina? FBI objavio tajne spise

Justin Thomas/Press Association/PIXSELL
18.05.2021.
u 18:57

Više od 27 godina nakon smrti frontmana grupe Nirvana, Kurta Cobaina, FBI je objavio tajne spise o njegovoj tragičnoj smrti.

Kurt Cobain je preminuo 5. travnja 1994. godine oduzevši si život u svom domu u Seatlleu, no još uvijek postoje razne teorije o tome što se usitinu desilo tog kobnog dana. FBI je na svojim stranicama objavio deset stranica dokumentacije o tragičnom događaju koji je prije 27 godina potresao glazbeni svijet, a posebnu pozornost su privukla dva pisma zabrinutih građana, prenosi portal Billboard. 

Jedno od pisama je na adresu FBI-a stiglo u rujnu 2003. godine, u kojem je pošiljatelj citirao knjigu iz 1998. godine 'Tko je ubio Kurt Cobaina? Tajanstvena smrt ikone' i film iz iste godine o Cobainu i njegovoj supruzi Courtney Love. Pošiljatelj vjeruje da je u Cobainovoj smrti "mogla biti počinjena velika nepravda", ali i da je možda u njoj sudjelovala druga osoba, i da je Love sigurno "imala neke veze s tim."

Drugo pismo, pristiglo u studenom 2006. godine, ukazuje na moguće nedostatke dokaza oko otisaka prstiju na pištolju kojim si je Cobain oduzeo život i različitih rukopisa korištenih u njegovom oproštajnom pismu. 

FBI je objavio i identične odgovore koje su poslali pošiljateljima ovih pisama: "Cijenimo vašu zabrinutost da je gospodin Cobain možda bio žrtva ubojstva. Međutim, većina istraga ubojstava spada u nadležnost državnih i lokalnih vlasti", navodi se u odgovoru.

FBI nije naveo zašto su ovi dokumenti objavljeni tek ove godine, ni zašto su do sada bili čuvani. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?