reakcija

Thompson o zabrani: Može se iščitati da je u ovo uključena politika

Jurica Galoic/PIXSELL
18.05.2017.
u 09:16

Pjevač je dobio zabranu nastupa u Mariboru. U Dnevniku Nove TV rekao je kako očekuje da ga država zaštiti kao hrvatskog građanina

Marko Perković Thompson dao je intervju u Dnevniku Nove TV, a povod razgovora je bila zabrana njegova koncerta u Mariboru. Naime, policija je tamošnjim vlastima preporučila da se koncert zabrani zbog povećanog rizika. 

Pjevač u intervju ističe kako su organizatori sve potrebne dozvole za koncert dobili još prije dva i pol mjeseca i dodao je da mu djeluje nevjerojatno i nekorektno što je policija jučer odjednom promijenila mišljenje i zabranila koncert. Neki mediji u Sloveniji pisali su kako je Thompson pjevač koji "širi mržnju", te "rehabilitira NDH" ili ustaški pokret i da se njegovi koncerti moraju zabraniti. Na pitanje novinara da li je razočaran ovakvim razvojem događaja i smatra li da je u sve uključena i politika, kaže: - Jesam, razočaran sam jer te etikete koje nam prišivaju nisu točne. Može se iščitati da je politika sigurno uključena i to vjerojatno viša slovenska politika. Mi smo u kontaktu s hrvatskim Ministarstvom vanjskih poslova i tražili smo da nas se zaštiti kao hrvatske građane koji žele raditi u Sloveniji. Dobili smo neke odgovore da će učiniti sve da do toga više ne dođe. Mislim da je ovo previše.  Vi znate kao i ja da sam imao dosta problema kad se radi o mojim nastupima. Pritisci su tada bili drugačiji, ovo je prešlo svaku mjeru. Osvrnuo se i na izjavu premijera Andreja Plenkovića, koji je jučer rekao kako će tražiti od hrvatske veleposlanice u Sloveniji da ispita o čemu se radi u ovom slučaju. Thompson je izjavio kako od naših političara očekuje da ga zaštite kao hrvatskog građanina koji želi nastupati u europskim državama. - Volio bih da hrvatski političari objasne prihvaćaju li tezu da smo mi nacisti, fašisti i da širimo mržnju. Neka se hrvatskoj javnosti obrate i objasne je li to točno - poručio je Thompson.

Ključne riječi

Komentara 1

FB
Fra.Batal
19:53 19.05.2017.

Jeli platio porez koji je utajio ?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije