IMA NOVI HIT

Talentirani glazbenik Marko Bošnjak: Borio sam se s puno emocija koje je trebalo verbalizirati

Marko Bošnjak
Promo
08.02.2023.
u 07:52

Pjesmu "Spokojan" prati i spot koji je sniman u okolici Rame i Ramskog jezera, u njegovu rodnom kraju, i velika mu je želja bila snimiti video baš na tim lokacijama.

Pjesma "Spokojan" mladog i talentiranog glazbenika Marka Bošnjaka iz dana u dan bilježi rast na YouTube i ima oko 198 tisuća pregleda, a čitajući komentare ispod pjesme mnogi su napisali da su ih stihovi i rasplakali. Marko nam je otkrio kako je nastala pjesma i kroz kakvu je emotivnu fazu prolazio dok je pjesmu pisao s Vlahom Arbulićem.

- Pjesma "Spokojan" ima pomalo tešku tematiku. Mislim da je najjednostavnije reći da je riječ o osjećaju pripadnosti i prihvaćenosti, jednako kao i o odlascima i napuštanju nekih stvari koje nam više ne koriste. U tom razdoblju borio sam se s puno emocija koje je trebalo verbalizirati, što mislim da smo tim tekstom itekako uspjeli - kaže 19-godišnji Marko. Pjesmu prati i spot koji je sniman u okolici Rame i Ramskog jezera, u njegovu rodnom kraju, i velika mu je želja bila snimiti video baš na tim lokacijama.

- Za to je "glavni krivac" redateljica Vedrana Vukojević, koja je bila inspirirana knjigom "Orkanski visovi" - otkriva nam glazbenik koji je prošle godine s pjesmom "Moli za nas" osvojio drugo mjesto na Dori i slovio kao jedan od favorita.

- Zahvalan sam na iskustvu s prošlogodišnje Dore. Mislim da mi je dalo odličnu odskočnu dasku i poticaj za buduće projekte. Eurosong mi i dalje ostaje neostvarena želja, ali se nadam da će se to u budućnosti promijeniti. Pjesme s ovogodišnje Dore nisam još sve preslušao. Čekam nastupe uživo iz Opatije jer će tada biti jasnije tko se izdvaja i radi dobru priču za Eurosong - kaže Marko. Trenutačno živi u Berlinu gdje studira na BIMM institutu smjer glazbeni biznis.

- Mislim da je za mene logično da studiram nešto što je vezano za glazbu i neki poslovni segment glazbe. Puno učimo o umjetničkom menadžmentu, diskografima, autorskim pravima, marketingu, nastupima uživo, gažama… Odluku mi je olakšalo to što je fakultet u Berlinu koji je neizmjerno inspirativan i kreativan grad - kaže Marko i ističe što posebno voli u Berlinu, ali i što mu nedostaje.

- Sviđa mi se što su svi u nemiru spokojni, kreativni i zabavni. Nekad mi nedostaje naše pijuckanje kave po četiri sata dnevno, toga u Berlinu baš i nema, no uživam u mnogim jam sessionima i nastupima uživo kojih u Berlinu ima bezbroj.

S obzirom na to da je odabrao studij u inozemstvu, ne skriva da ga zanima ozbiljna glazbena karijera i izvan naših granica. - Što se tiče karijere izvan Hrvatske i susjedstva, oduvijek mi je najveći cilj izgraditi svjetsku karijeru. Vidjet ćemo hoće li mi to poći za rukom. Glazbena struka hvali Markov talent, a modni znalci redovito ističu njegov poseban modni stil.

- Mislim da je bitno izražavati se i modom te je koristiti kao sredstvo za razne poruke i umjetničke vizije. Još nemam riječ kojom bih opisao svoj stil, ali mislim da će i to s vremenom doći kako se budem razvijao u modnom kontekstu - kaže glazbenik i otkriva nam koje je planove zacrtao nakon dobrog plasmana pjesme "Spokojan".

- Namjeravam nastaviti objavljivati glazbu te vrijedno i posvećeno raditi na novim pjesmama, spotovima i modnom izričaju. Glavni mi je cilj uživati u cijelom procesu stvaranja, a ostalo vjerujem da će doći spontano i usputno - zaključio je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije