Glumica Marijana Mikulić:

Sram me nekih situacija od prije pet godina

13.07.2017.
u 14:00

Širokobriježanku Marijana Mikulić pored uloga u kazalištu sve češće imamo priliku gledati na velikim i malim ekranima. Nakon zapaženih rola u hrvatskim serijama te u filmu Kristijana Milića “Mrtve ribe plivaju na leđima”, Marijana je nedavno završila snimanje filma “General” Antuna Vrdoljaka, u kojem utjelovljuje lik supruge Ante Gotovine, Dunju Gotovinu. Kaže da joj je velika čast igrati u filmu Antuna Vrdoljaka.

Velika čast

– Bila mi je velika čast to što sam pozvana da budem dio tog projekta jer je to trenutačno najveći projekt u Hrvatskoj. Svi su željeli biti dio tog projekta, a mene je zapalo da budem i zaista mi je velika čast – rekla je širokobriješka glumica u razgovoru za portal Scena.hr.

O radu s velikom glumačkom “facom” kakva je Goran Višnjić, Marijana kaže:

“Goran je bio divan. Vrhunski profesionalac. Ne ponaša se kao neka velika zvijezda na setu. Goran je čovjek koji sa svima komunicira na setu, koji nema ništa posebno na setu, bez privilegija. Goran je na snimanju bio drag i ugodan, i velika podrška, kao i redatelj. I raditi s njim je bilo baš ugodno iskustvo – naglasila je Marijana.

O svojoj karijeri kaže:

- Uvijek se može više i bolje, ali zadovoljna sam svojom karijerom, ali ono što sam naučila kao glumica, majka i kao žena je to da dok sam bila na početku, manje znala i bila lošija, imala sam veće samopouzdanje. Što više učim i što više znam, i što imam više iskustva, vidim koliko sam bila prije loša, a koliko sam bila bahata, kako sam znala reagirati bahato, i bezobrazno, a zapravo nisam bila u pravu. Danas me je sram nekih situacija od prije pet ili deset godina. Sad nakon tisuće snimljenih minuta na državnim i komercijalnim televizijama, snimanja s velikim glumačkim imenima, vidim da sam negdje uvijek na početku.

Znam da je još veliki put učenja i rada ispred mene. Nadam se novim ulogama i nadam se da ću biti još bolja i glumica i majka i žena. I znam da treba stalno raditi na sebi. Treba se uvijek truditi, ne odustati. Treba sebi dopustiti i padati, i biti loš, i imati dan kad ti se ništa ne da, ali onda sutra treba ići ispočetka. Ali treba, isto tako, sebi priznati “ovo nije bilo dovoljno dobro”, ali ići dalje i pokušati biti bolji – iskrena je bila Marijana.

Glumica kaže da je sretna, iako su ona i suprug imali dosta teških razdoblja u životu.

Usponi i padovi čine život

– Bilo je tu svega. Mi smo jedni od onih ljudi koji su platili stan, a koji se nikad nije završio. I već smo deset godina na sudu s time. Prvi porod je bio težak, sin je prvih dvadeset dana proveo na aparatima i jedva je ostao živ. Moja majka je imala dvije teške operacije i jedva je ostala živa. Svašta se događa, ali čovjek preživi. I vidi da može ići dalje. “Što te ne ubije to te ojača”, naučiš prihvaćati stvari, to je život – prisjetila se glumica. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije