ODLIČNE REAKCIJE

Splitski bend objavio a cappella izvedbu "Mame ŠČ": Ovo neću moći izbaciti iz glave

Let 3
Goran Kovačić/Pixsell
26.02.2023.
u 11:54

Magično! Odlično i genijalno! Odlično! Sad ni ovo neću moći izbaciti iz glave na repeat! ŠČ! Vi tribate na Euroviziju - bili su samo neki od komentara ispod ove obrade pjesme "Mama ŠČ"

Pjesma "Mama ŠČ" privukla je pažnju otkako je Let 3 s ovom pjesmom pobijedio na Dori i s ovom pjesmom će Hrvatsku predstavljati u svibnju u Liverpoolu na Euroviziji. Puno se pričalo i pisalo o ovoj pjesmi, a na društvenim mrežama pojavile su se i razne izvedbe pjesme "Mama ŠČ", ali pažnju je posebno privukla a cappella obrada splitskog benda Braća i sestre. - ŠČ! uspavanka - napisali su Braća i sestre uz video koji su objavili na Instagramu.

- Magično! Odlično i genijalno! Odlično! Sad ni ovo neću moći izbaciti iz glave na repeat! ŠČ!  Vi tribate na Euroviziju - bili su samo neki od komentara ispod ove obrade pjesme "Mama ŠČ".  Na službenom YouTube kanalu Eurovizije hrvatski predstavnici su brzo ušli među top tri najslušanije pjesme. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @braca.i.sestre

 

Prema broju pregleda trenutno je na prvom mjestu predstavnica Norveške Alessandra čija pjesma "Queen of Kings" ima dva milijuna pregleda, nakon nje s 1.6 milijuna pregleda su dečki iz Leta 3, a na trećem mjestu je predstavnica Španjolske Blanca Paloma čija pjesma "Eaea" ima 1.5 milijuna pregleda.

Koliko je pjesma "Mama ŠČ" popularna u svijetu, vidi se i po količini videa na YouTubeu koje snimaju korisnici i njihovim reakcijama na pjesmu, a jedan youtuber otišao je čak tako daleko da snimi i cijelu analizu o svojim dojmovima o pjesmi i pokušava shvatiti o čemu Let 3 zapravo pjeva.

Roman Spivak, koji se predstavlja kao profesionalni glazbenik iz Ukrajine, posebno je oduševljen ''Mamom ŠČ''. Snimio je dva videa o Letu 3, a posebno je oduševljen hrvatskim pobjednicima te je pjesmu nazvao "inteligentnim, majstorskim trolanjem SSSR-a i Ruske Federacije", dok je zaključio kako ŠČ znači: "Rusi, bježite iz Ukrajine!" 

Youtuber Pedro Rivas koji ima 49 tisuća pratitelja na svom YouTube kanalu također je analizirao pjesmu "Mama ŠČ". U stihovima pjesme je lako prepoznao riječi poput traktor, ali nikako nije mogao odgonetnuti i značenje ostalih stihova. - Moram potražiti prijevod ove pjesme, jer djeluje kao da poručuje nešto važno, nekakvu poruku ima ali ne razumijem što. Glazba odjednom ima suludi zaokret, što se događa ovdje? Cool je ali je neobično - komentirao je Rivas.

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije