U VELJAČI

Službena stranica Eurovizije objavila dvadeset najgledanijih nastupa, 'Mama ŠČ' je na visokom mjestu

Let 3
Renato Branđolica/HRT
04.03.2023.
u 08:21

Među dvadeset najgledanijih, na visokom trećem mjestu našao se i hrvatski predstavnik, riječki rock bend Let 3 s pjesmom 'Mama ŠČ'.

Eurovizija je najavljena za sredinu svibnja, a kako se datum približava zna se sve veći broj predstavnika i pjesama koje će izvesti. Na službenim stranicama natjecanja prati se  popularnost pjesama na društvenim mrežama i streaming platformama, a sada su objavili i kompilacijski video najgledanijih nastupa i videa za veljaču. Među dvadeset najgledanijih, na visokom trećem mjestu našao se i hrvatski predstavnik, riječki rock bend Let 3 s pjesmom 'Mama ŠČ'.

Što se tiče ostalih, u prvih deset istaknuli su se slovenski Joker Out, norveški Alexander Rybak, talijanski Maneskin, francuska La Zarra, Španjolke Chanel i Blanca Paloma i Albanac Luiz Ejlli. Ispred Hrvatske, na drugom mjestu našao se ruski Little Big s pjesmom iz 2020., 'Uno'. 

 Prvo mjesto zauzela je Norvežanka Alessandra s ovogodišnjim hitom 'Queen Of Kings'.

Inače, pjesma 'Mama ŠČ!' prikupila je 1,9 milijuna pregleda. Što se tiče stanja na službenim kladionicama, Let 3 je nakon pobjede bio na 29. mjestu te brzo došao na 14., da bi sada pao na 16. mjesto. 

Dodajmo da su riječki rockeri spremni napraviti glazbeno-scenski spektakl, kao što su ga napravili i na hrvatskom izboru u Opatiji.  Članovi grupe tada su se na pozornici Dore se pojavili u dugačkim neobičnim kostimima koje su za njih napravile Manuela Paladin Šabanović i Lana Letović Perčin. Započeli su pjevati, a potom je u jednom dijelu pjesme dio članova benda legao na pozornicu. Vratili su se svojim koreografijama, a na pozornici su se pojavili i s dvije velike rakete. Pred kraj pjesme članovi benda pokazali su kako se ispod dugačkih kostima nalaze nešto kraći prozirni kostimi sa šljokicama. Na natjecanje su stigli velikim traktorom vozeći se u prikolici, a osvojili su srca i žirija i publike. 

Također, dodajmo da Let 3 nastupaju u prvoj polufinalnoj večeri 9. svibnja te će tako tražiti svoju ulaznicu u finale.

Podsjetimo, iako je prošle godine na Euroviziji pobijedio Kalush Orchestra, predstavnik Ukrajine, domaćin natjecanja je Engleska. Naime, Ukrajinci su zaključili da zbog situacije u zemlji ne mogu održati ovo natjecanje te domaćinstvo prepustili drugoplasiranoj državi, Velikoj Britaniji. Natjecanje će se odviti u Liverpoolu. Nedavno smo saznali i voditelje ovog spektakla u organizaciji BBC, a to su: britanska glumica Hannah Waddingham (48), glazbenica Alesha Dixon (44) i ukrajinska pjevačica Julia Sanina (32). Njima će se u finalnoj emisiji pridružiti i poznati voditelj Graham Norton (59). 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije