RAZMATRA SE POVLAČENJE S NATJECANJA

Skandal na Euroviziji! Predstavnica Sjeverne Makedonije bacila zastavu svoje zemlje na pod

Foto: Youtube screenshot
1/2
09.05.2022.
u 18:49

- Zastavu nisam bacila iz mržnje ili nepoštovanja, nego na molbu fotografa i žao mi je što je to krivo protumačeno - poručila je Andrea Koevska u svojoj isprici javnosti.

Ovogodišnja predstavnica Sjeverne Makedonije na Euroviziji, Andrea Koevska (22) jučer je sudjelovala na otvorenju ovog natjecanja u dvorcu Veneria Reale u Torinu. Andrea je prilikom predstavljanja pozirala pred fotografijama, a istaknula se onime što je napravila. Naime, Koevska je držala malu makedonsku zastavu u rukama koju je tijekom poziranja bacila na pod.

Ovim postupkom izazvala je negativne komentare, a mnogi citiraju i članak zakona koji govori da je na ovaj način zastavu svoje zemlje izložila poruzi. U komentarima neki navode i kako je mlada pjevačica ovim potezom zapečatila svoju karijeru. Nakon događaja oglasio se i javni medijski servis MRT.

- MRT najoštrije osuđuje postupak Andree Koevske. Razmatra se i mogućnost povlačenja s eurovizijskog natjecanja, iako će se paziti da se MRT-u ne nanese veća šteta. Protiv odgovornih u makedonskoj delegaciji bit će poduzete sve zakonske mogućnosti za najstrože sankcioniranje ovog skandala - priopćili su, a nakon priopćenja Andrea se ispričala javnosti.

- Nisam imala namjeru nikoga uvrijediti i, ako sam to učinila, ispričavam se. Nosim zastavu sa sobom gdje god idem i nadam se da ćemo stvarno moći prijeći preko ovoga. Zastavu nisam bacila iz mržnje ili nepoštovanja, nego na molbu fotografa i žao mi je što je to krivo protumačeno. Sjevernu Makedoniju želim predstaviti u najboljem svjetlu i nadam se da svi zajedno možemo nastaviti ovu eurovizijsku priču - poručila je. 

Inače, mlada pjevačica na Euroviziju se plasirala s pjesmom 'Circles', a njezin nastup predviđen je za drugu polufinalnu večer koja je na rasporedu u četvrtak. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?