otkazi

Skandal 'Miss Americe': Rugali se natjecateljicama zbog težine

24.12.2017.
u 10:25

Prema pisanju "Washington Posta", ostavke su podnijeli izvršni direktor Sam Haskell i predsjednik Josh Randle

Vodeći ljudi udruge koja je organizirala natjecanje za Miss America podnijelo je ostavke u subotu nakon otkrića mailova u kojima su neke pobjednice omalovažavane i nazivane pogrdnim imenima.

Prema pisanju "Washington Posta", ostavke su podnijeli izvršni direktor Sam Haskell i predsjednik Josh Randle kao i predsjednica vijeća Lynn Weidner.

Portal "Huffington Posta" je u četvrtak objavio kako je Sam Haskell poslao nekoliko poruka o Mallory Hagan, pobjednici izbora 2013., u kojima joj se ruga jer je dobila na težini i kritizira njen seksualani život tvrdeći kako je "laka".

Izražavajući "duboku potresenost i tugu" zbog sadržaja tih poruka, 49 bivših Miss America, među kojima je i Miss 2017. Savvy Shields, poslalo je u petak pismo organizaciji tražeći hitan otkaz Samu Haskellu.

Također su tražile i odlazak Randlea, kojeg je "Huffington Post" optužio da je sudjelovao u razmjeni tih poruka s Haskellom, ali i predsjednice vijeća organizacije Lynn Weidner i administratorice Tammy Haddad, koje su "zatvorile oči".

Haskell se nakon ostavke oglasio priopćenjem u kojem se ispričava zbog "pogrešnih riječi" upotrijebljenih u mailovima, istovremeno nazivajući priču "Huffington Posta" "nepoštenom i obmanjujućom".

"Bilo su vam potrebna 24 sata da smislite taj bijedni izgovor prema kojem se radi o lažima", reagirala je na Haskellovu izjavu Mallory Hagan.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije