Glazbenik

Šima Jovanovac otkrio glazbeno stanje Kiće Slabinca

kićo slabinac
22.08.2020.
u 10:34

Dobre vijesti stižu s Rebra – legendarni glazbenik Krunoslav Kićo Slabinac najnormalnije je prodisao bez aparata i na putu je oporavka nakon srčanog zahvata kojem je nedavno podvrgnut u toj zagrebačkoj bolnici. Njegovi prijatelji i obitelj umiruju javnost: suprotno pričama, niti jednoga mu trena, poručuju, život nije “visio o koncu”.

– Kićo je u najnormalnijem stanju oporavka, a pogrešno se u javnosti prenosilo – nije on bio u induciranoj komi, nego je riječ o sediranju. To je samo spavanje, kako se ne bi micao, zbog uspješnijeg zarastanja rana. Drugo je sve zadovoljavajuće, kako kaže i njegov liječnik, i nema nikakvog pitanja o njegovoj životnoj ugroženosti – govori nam Šima Jovanovac, dugogodišnji Kićin prijatelj i kolega.

Zbog Kićine kilaže i dobi, dodaje, potreban mu je poseban tretman. Naime, kako je medijima objasnio i prof.dr.sc. Hrvoje Gašparović, kardiokirurg koji je ga je operirao, glazbenik je imao rutinsku operaciju srca, no zbog prekomjernih kilograma, prsna kost nije zarastala kako treba. Upravo je zato stavljen na respirator, pod lijekovima, kako bi mu se tijelo odmorilo, a prsna kost zacijelila i ubrzao oporavak.

Ugrađene su mu, inače, tri srčane premosnice. Šima Jovanovac, pak, pojašnjava kako je Kićo Slabinac iskoristio vrijeme koronavirusa, kada glazbenici nemaju posla, da se podvrgne planiranom zahvatu. – U kontaktu sam s njegovom obitelji, žao im je što se priča okrenula na drugu stranu, bilo im je vrlo teško zbog toga, previše se prejudicira, pa oni zato ne žele ni davati izjave. Niti jednoga trenutka nije bio posebno ugrožen njegov život, a sada je itekako na pravom putu oporavka. Iz sediranja su ga svaki dan budili na neko vrijeme – nastavlja Jovanovac. Sreća u nesreći je što u istom KBC-u radi i Kićin mlađi sin Ivan Slabinac, što je zasigurno od velikog značaja budući da ga zbog koronavirusa nitko drugi ne bi ni mogao posjećivati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?