KRENUO TATINIM STOPAMA

Schumacherov sin svima otkrio što mu stvara najveći stres u životu

Foto: Reuters/Pixsell
30.06.2020.
u 17:42

On je na prvom mjestu uvijek bio moj otac. Od njega sam dobio mnogo savjeta. Jedna od njih je da nikada ne budem euforičan ili depresivan, učio me da budem svoj, otkrio je sin Michaela Schumachera

Sedmerostruki svjetski prvak u formuli 1 Michael Schumacher u prosincu 2013. teško je stradao na skijanju. Zdravstveno stanje 51-godišnjeg Nijemca drži se  u najvećoj tajnosti, a informacije u javnost stižu na kapaljku.

Mick Schumacher (21), sin slavnog oca, napisao je otvoreno pismo javnosti.

Od ranije mladosti zavolio je automobilistički sport, pa nije čudo što je krenuo Michaelovim putem. Mick pohađa Ferrarijevu akademiju, te vozi formulu 2.  'On je na prvom mjestu uvijek bio moj otac. Od njega sam dobio mnogo savjeta. Jedna od njih je da nikada ne budem euforičan ili depresivan, učio me da budem svoj', otkrio je sin Michaela Schumachera.

Foto: Reuters/Pixsell

Rano je shvatio da želi biti kao i otac, vozač formule 1. 'Želim biti prvak. Vozio sam karting s tri godine, a s osam se natjecao na državnom natjecanju. S nekih 11, 12 godina znao sam da se ovime hoću baviti profesionalno', istaknuo je Mick Schumacher i otkrio zanimljive detalje: 'Koristio sam različita imena. Utrkivao se pod tuđim imenima kako bih dokazao da nisam 'tatin sin'.  Ne osjećam pritisak koji moje ime nosi niti radim sve isto što je radio moj otac. Većina stresa dolazi zbog pritiska koji sam sebi stavljam kada razmišljam u čemu sam pogriješio i što sam mogao napraviti bolje.

Otac je bio dobar učitelj. 'Sve razumijem, nakon mog rođenja otac je pet puta u nizu bio prvak u formuli 1. To je prilično nevjerojatno, zar ne? Ali ja tatu nikada nisam gledao kao najvećeg vozača na svijetu'. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije