donosimo jelovnik

Rigorozna dijeta Lepe Brene skida kilograme kao od šale: Za 6 mjeseci skinula je 17 kg

lepa brena
Foto: Borislav Zdrinja/ATAImages/PIXSELL
1/4
18.02.2024.
u 18:12

Lepa Brena na početku karijere se borila s viškom kilograma. Kad su je novinari i publika počeli 'prozivati' zbog težine, pjevačica je odlučila smršavjeti. Tada je pribjegla rigoroznom jelovniku, zahvaljujući kojem je u 6 mjeseci izgubila 17 kilograma.

Od tada pa do danas, kad god dobije 'višak', Brena poseže za ovom dijetom koja topi kilograme kao od šale:

1. dan

• Doručak: Muesli od zobenih pahuljica, badema i svježeg voća
• Ručak: Riba na žaru i povrće kuhano na pari.
• Večera: Gusta juha ili veliki tanjur s mladim sirom.

2. dan

 Doručak: Salata i 2 kuhana jaja. Za salatu je potrebno: 1 šalica kupusa, ½ šalice mrkve, ½ šalice cikle, 1 žlica ulja. Priprema salate: nakon što pomiješate sastojke preliti s malo ulja.
• Ručak: Tanjur guste juhe od povrća, 200 g ribe na žaru, salata od svježeg povrća po izboru.

• Večera: Salata. Potrebno vam je: 1 mrkva, 1 krastavac, 1 šalica crvenog kupusa, ½ poriluka, 1 šalica zelene salate, rikula, mladi špinat, 1,5 žlica ulja, ½ žlice soka od limuna, 150 g pečene piletine/konzerve tunjevine, šalica jogurta.

Priprema: Nakon što sastojke narežete, izblendajte ih i uživajte u zdravom zalogaju, prenosi Story.

3. dan

• Doručak: Omlet s brokulom i sirom.
• Ručak: Tanjur guste juhe od povrća, 150 g pečenog odreska, salata od svježeg povrća.
• Večera: Mediteranska salata od tune. Potrebno vam je: ¼ zelene salate, 100 g rajčice, ¼ crvenog luka, ½ krastavca, ½ zelene paprike, 20 g feta sira, 20 g maslina, ½ žlice origana, ½ konzerve tunjevine u maslinovom ulju, 15 ml octa/limunovog soka, ½ kašike ulja, 200 ml jogurta.

Priprema: Pomiješajte tunu, zelenu salatu, rajčicu, crveni luk, krastavac i papriku. Dodajte sir i masline te jogurt. Dodatno promiješajte, stavite sir, masline i zalijte octom ili limunovim sokom.

4. dan

• Doručak: Omlet i salata.
• Ručak: Tanjur guste juhe, 200 g bijelog mesa na žaru, salata od svježeg povrća.

• Večera: Cezar salata.

5. dan

• Doručak: Muffini s paprikom, gljivama i jajima.

• Ručak: Tanjur guste juhe od povrća, 200 g ribe na žaru, salata od svježeg povrća.

• Večera: Sezonska vitaminska salata s mesnim kockama, piše Žena

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije