Čović i gospodarstvenici

Revijalna utakmica u Vitezu za nastavak humanitarne akcije

gospodarstvenici
Foto: agencije
08.01.2015.
u 09:25

Jučer je u uredu hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića održan sastanak s izaslanstvom gospodarstvenika iz Viteza gdje se razgovaralo o nastavku velike humanitarne akcije Večernjeg lista, HNS-a, Franjevačkog samostana Tuzla “Darujmo im dom”. Riječ je o humanitarnoj akciji kojom se prikuplja novac za izgradnju novih kuća za tri obitelji, i to obitelji Mirsade Divković, Luce Divković te obitelj Pavić iz Tuzle.

Kako je za Večernji list kazao Marinko Čavara, dopredsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, s gospodarstvenicima je dogovoreno kako će se 23. siječnja u Vitezu odigrati revijalna utakmica između viteških gospodarstvenika s jedne strane, te s druge strane predstavnika politike, medija i ostalih.

Revijalna utakmica

- Utakmica bi bila više promotivnog karaktera za ovu veliku humanitarnu akciju, kazao je Čavara dodavši kako će gospodarstvenici uplatiti svoju donaciju za pomoć obiteljima, te su pozvali sve gospodarstvenike iz središnje Bosne, ali i šire, da se priključe ovoj velikoj humanitarnoj akciji. Kazao nam je i kako će se osigurati i više novca nego što je potrebno za kuće tri obitelji.

- Naravno, treba ove aktivnosti nastaviti i ne zaustaviti se na samo te tri obiteljske kuće, nego pomoći svim unesrećenima koji su to proživjeli i da znaju kako nisu sami u teškoćama kroz koje prolaze, kazao je za Vecernji.ba Čavara.

Također, kako nam je Čavara kazao, na sastanku se razgovaralo i o gospodarskim prilikama i mogućnostima suradnje gospodarstvenika i politike na stvaranju pozitivnijeg ambijenta za život u BiH.

Razgovarano je o aktualnom stanju poslovanja, načinu kako kroz određene segmente poboljšavanja infrastrukture omogućiti samo poslovanje, pa sve do zakonske regulative. - Razgovarano je o tome da zakonski okvir bude poticaj, a ne puno puta represivan i obvezujući, kazao je Čavara. Na sastanku su uz Dragana Čovića i Marinka Čavaru bili gospodarstvenici Franjo Rajković, Anto Rajković, Pero Gudelj, Dragan Kafadar, Dragan Jurčević, Alojz Mlakić i Tihomir Matošević.

Daljnja suradnja

Čavara nam je kazao kako će se o određenim temama dogovoriti daljnji sastanci u središnjoj Bosni gdje će se razgovarati o mogućnostima financijskog podupiranja pojedinih proizvodnih projekata, kao i o ukupnoj suradnji između gospodarstva, države i institucija. Gospodarstvenici su između ostalog naglasili kako je jedan od važnijih projekata projekt brze ceste kroz središnju Bosnu, da što prije zaživi iz same ideje jer je spona s autocestom koja se radi. To je i preduvjet za bolje poslovanje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije