SLUŽBENI PODACI POKAZALI

Rekorder u broju prodanih ulaznica u Hrvatskoj u 2023. nije Aleksandra Prijović nego Dino Merlin

Dino Merlin
Foto: Promo
26.01.2024.
u 20:18

Top 5 regionalnih glazbenika čine redom: Dino Merlin, Aleksandra Prijović, Aco Pejović, Zdravko Čolić i Aca Lukas.

Regionalna zvijezda Aleksandra Prijović oborila je rekord u Hrvatskoj i održala čak pet koncerata u zagrebačkoj Areni, a da prije toga mnogi nisu čuli za nju. No, ona nije na ovim koncertima prodala najviše ulaznica prema službenim podacima ZAMP-a Hrvatskog društva skladatelja. 

Naime, uz nagradu Cesarica koja je dodijeljena u četvrtak, objavljeni su i rekorderi po prodaji ulaznica u 2023. godini.

Prodaja karata tako je podijeljena u nekoliko kategorija. U kategoriji koncerta domaćih glazbenika, pobjedu je odnio Gibonni, dok je na drugom mjestu Doris Dragović, a potom slijede Dalmatino, Prljavo Kazalište i Goran Bare & Majke. Što se festivala tiče u top 5 su: Ultra Europe Music Festival, Sea Star, Hideout, Mo:Dem Festival i Dekmantel Selectors. Tu su još bile dvije kategorija: regionalni glazbenici i inozemni glazbenici. 

Top 5 inozemnih glazbenika po prodaji ulaznica čine: Robbie Williams, Imagine Dragons, ABBA Symphonic, Depeche Mode i 50 Cent. 

No, poredak regionalnih glazbenika mnoge bi mogao iznenaditi, upravo zato jer je Prijović prodala čak pet Arena, a nije na prvom mjestu ove ljestvice.

Naime, top 5 regionalnih glazbenika čine redom: Dino Merlin, Aleksandra Prijović, Aco Pejović, Zdravko Čolić i Aca Lukas.

Odgovor kako je do ovoga došlo, može se objasniti ovako. Merlin je također u prosincu, nastupio u Areni Zagreb i to čak četiri puta. No, iako je Prijović imala jedan koncert više, razlika broja prodanih ulaznica je u tome što je za koncerte Aleksandre Prijović dvorana bila drugačije organizirana. Naime, i sami organizatori prije koncerata istaknuli su da će pustiti manji broj ulaznica u prodaju nego što je to kapacitet dvorane na Laništu, jer je Aleksandra željela da na dijelu dvorane budu postavljeni barski stolovi te u tome se može vidjeti razlika u broju prodanih ulaznica.

Podsjetimo, na dodjeli nagrade Cesarica koja je održana u četvrtak i čiji se prijenos mogao pratiti na malim ekranima. Cesaricu za Hit godine osvojili su Let 3 s pjesmom Mama ŠČ.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije