RAK

Reality show samo iza ponoći

Reality programi
17.12.2015.
u 19:28

"Reality programi i pseudo reality programi će biti emitirani samo u vremenu između 24:00 i 06:00 sati. Ovo ograničenje se ne primjenjuje na sadržaje koji se prikazuju uz tehničku zaštitu, kao ni na audiovizualne medijske usluge na zahtjev", glasio je prijedlog izmjene u novom nacrtu, navodi se u priopćenju Regulatorne agencije za komunikacije, javlja N1.

Danas je Vijeće Regulatorne agencije za komunikacije (Agencija) održalo 19. sjednicu, na kojoj je razmatralo i usvojilo set prijedloga za izmjene Kodeksa o komercijalnim komunikacijama, Kodeksa o audiovizuelnim medijskim uslugama i medijskim uslugama radija, Pravila o pružanju audiovizuelnih medijskih usluga i Pravila o pružanju medijskih usluga radija.

Vijeće je također usvojilo i prijedlog izmjene člana 10. Kodeksa o audiovizualnim medijskim uslugama i medijskim uslugama radija koji se odnosi na reality programe.

Vijeće je razmatralo i zaključak Vijeća ministara sa 33. sjednice u vezi s donošenjem odluke o potvrdi imenovanja generalnog direktora Agencije, te razrješenjem, odnosno imenovanjem v.d. generalnog direktora. Vijeće Agencije je jednoglasno zaključilo da odluka o imenovanju i razrješenju v.d. generalnog direktora nije u skladu s nadležnošću Vijeća ministara BiH, u smislu člana 20. Zakona o Vijeću ministara.

Vijeće Agencije smatra svojom obvezom da na navedene okolnosti upozori Vijeće ministara BiH i da zatraži preispitivanje odluke, odnosno da se nikakve privremene kadrovske promjene ne čine do okončanja natječajne procedure za izbor generalnog direktora Agencije, koja će biti obavljena u najkraćem mogućem roku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije