Romi u Srbiji

Rasprodali humanitarnu pomoć da bi se istetovirali i stavili piercig

tetovaza
Foto: Robert Anic/PIXSELL
12.08.2014.
u 11:29

Koordinator za romska pitanja kaže da nije prvi put da se rasprodaje humanitarna pomoć

Romi iz naselja Barlovo u Kuršumliji, u Srbiji, rasprodali su humanitarnu pomoć koju su dobili poslije velikih poplava. Novac koji su dobili za kupnju životnih namirnica žitelji su iskoristili da bi se obojali, stavili piercinge i istetovirali se.

Koordinator za romska pitanja općine Kuršumlija Boško Ajdinović kaže da je u pitanju donacija Ekumenske humanitarne organizacije poslije izlijevanja rijeke Toplice. Svaka obitelj dobila je šporet, krevete, posteljinu i druge neophodne stvari, međutim, polovina tih stvari odmah je rasprodana, pišu “Naše novine”.

- Šporete “smederevce” su prodavali po cijeni tri puta nižoj od maloprodajne. Prodali su i krevete i posteljinu. Ma, bila je u tom naselju opća rasprodaja stvari – kaže Ajdinović.

On dodaje i da su vaučere namijenjene za osnovne životne namirnice koristili za kupovinu boja za kosu, šminke, piercing…

- Bio je plan da svakog mjeseca dobivaju vaučere za kupnju hrane. Sada nam je tu vrstu pomoći Ekumenska humanitarna organizacija ukinula – rekao je Ajdinović.

On dodaje da nije prvi put da Romi iz ovog naselja prodaju humanitarnu pomoć. Kada su dobili pomoć u materijalu za izgradnju kuća, kompletan materijal su rasprodali.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije