SVE JE ZAPISAO

Računovođa otkrio financijske tajne princeze od Monaka: Zapošljava migrante, a Albert milijune daje ljubavnicama

Princeza Charlene od Monaka
Reuters/PIXSELL, ilustracija
25.01.2024.
u 08:56

Claude Palmero (67) više od dva desetljeća bio je zadužen za financije ove palače, ali je odstupio s ove pozicije u srpnju 2023. godine nakon što je optužen da je pronevjerio novčana sredstva ove kneževine

Princeza Charlene od Monaka zapošljavala je ilegalne imigrante za manje od 105 eura dnevno, dok je njezina osobna potrošnja skočila na više od 1,16 milijuna eura godišnje, tvrdi bivši računovođa princa Alberta, prenosi Daily Mail. Claude Palmero (67) više od dva desetljeća bio je zadužen za financije ove palače, ali je odstupio s ove pozicije u srpnju 2023. godine nakon što je optužen da je pronevjerio novčana sredstva ove kneževine. 

Njegove 'tajne bilježnice' s detaljima potrošnje kraljevske obitelji iz Monaka objavio je Le Monde, a iz njegovih zapisa je očito kako ga zabrinjavaju 'ilegalni migranti' koji su činili veliki dio Charleneinog osmeročlanog osobnog osoblja. Claude je navodno upozorio princa Alberta kako njegova supruga zapošljava ilegalne migrante koji nisu poslušni. Kao primjer je naveo ženu s Filipina koja je psa vezala pod tušem. U pismu napisanom u siječnju 2017. Palmero je napisao da je još jedan zaposlenik s Filipina bio 'ilegalac koji je pet godina radio za palaču', unatoč tome što je imao samo jednomjesečnu turističku vizu. Dobivao je plaću od 100 eura dnevno, napisao je Palmero.

U prosincu 2014. Charlene je rodila blizance, princa Jacquesa i princezu Gabriellu, a računovođa njezinog supruga u svojim je bilježnicama napisao kako je princeza odmah blizance dala na čuvanje dadiljama koje su ilegalno ušle u kneževinu.

- Novosti o zapošljavanju dadilja su sljedeće; Potpuno ilegalno su ovdje pa im je i turistička viza istekla 7. siječnja, a u zemlju su ušle s lažnim putovnicama -  napisao je. Piše dosta o tome kako je princeza Charlene rastrošna i samo za proslavu rođenja blizanaca i njihovo krštenje potrošilo se 701 tisuća eura, a posebno je bio zabrinut kada je u jednom danu tražila da joj odobri iznos od 77 tisuća eura. Palermo ju je tada upitao nije li to preveliki iznos, jer se bojao kako princeza uzima novac iz fondova iz kojih to nije dopušteno. Bivši računovođa je očajnički pokušavao obuzdati Charleneino neopravdano trošenje, te je u jednom trenutku spriječio 45-godišnjakinju rođenu u Južnoj Africi da zaposli novo osoblje.

U njegovim bilježnicama, koje su dospjele u javnost se također navodi da Albert svake godine troši milijune s tajnog francuskog bankovnog računa kako bi platio svojim bivšim ljubavnicama i djeci koju je dobio s njim te za dvoje djecu godišnje uplaćuje iznos od 402 tisuće eura svakome.

Računovođa je istaknuo kako je Charlene velike iznose koristila za preuređenje vile na Korzici te svog ureda u Monte Carlu, a velikodušna je bila i kod plaća za svoje osoblje. Imala je tako osobnog kuhara kojeg je plaćala oko 300 eura po danu. U prosincu 2019. zabrinuti Palmero primijetio je da je Charlene potrošila oko 15 milijuna eura tijekom osam godina, unatoč tome što je njezin džeparac iznosio '7,5 milijuna eura' .

- Nemam kontrolu nad princezinom potrošnjom - očajan je bio Palermo. Godine 2021. stavio je veto na nova zapošljavanja koje je tražila Charlene, a kazao je i kako je velike iznose uplaćivala svojoj obitelji u Južnoj Africi. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije