ODALI POČAST

Princ George (9) i princeza Charlotte (7) nisu mogli sakriti emocije na pogrebu kraljice

Foto: Kolaž/Reuters
1/5
19.09.2022.
u 19:04

Uz brata George na posljednjem ispraćaju sudjelovala je i princeza Charlotte (7). Odjeveni u crne opravice uz pratnju majke, princeze Kate stigli su u Westminstersku opatiju, dok je njihov otac, princ William u povorci pratio lijes kraljice Elizabete.

Jedna od glavnih tema britanskih medija ovih je dana bila hoće li djeca princa Williama i princeze Kate prisustvovati pogrebu.

Kraljevski savjetnici predložili su novom princu i princezi od Walesa da dopuste princu Georgeu (9) da prisustvuje sprovodu jer će tako poslati ''snažnu i simboličnu'' poruku naciji budući da je budući kralj i ''budućnost monarhije'' te je bitno da svojim prisustvom oda počast kraljici.

Uz brata George na posljednjem ispraćaju sudjelovala je i princeza Charlotte (7). Odjeveni u crne opravice uz pratnju majke, princeze Kate stigli su u Westminstersku opatiju, dok je njihov otac, princ William u povorci pratio lijes kraljice Elizabete. Princ Louis, četverogodišnji sin Kate i Williama, poznat po svojim nestašlucima u javnosti, na pogrebu neće biti i to iz jednostavnog razloga - zbog svojih godina.

Foto: HANNAH MCKAY/REUTERS

Kate o malenom Louisu pričala s australskim guvernerom Davidom Hurleyem tijekom službenog susreta u nedjelju u Buckinghamskoj palači. Otkrio kako mu je Kate ispričala da Louis postavlja puno pitanja o kraljici, poput toga hoće li se još moći igrati kada ode u dvorac Balmoral jer nje više neće biti tamo.

-Kao roditelji dugo su razmišljali o tome bi li im se trebala pridružiti i djeca. Naravno, Louis je premlad, no misle kako su George i Charlotte dorasli tome- kazao je izvor iz palače za Daily Mail.

Princeza Charlotte jednim je posebnim detaljem odala počast pokojnoj kraljici. Charlotte je na sprovod stigla sa šeširom na glavi i u crnoj haljinici na koju je zakačila značku u obliku potkove.

Naime, nije tajna da je kraljica Elizabeta bila velika ljubiteljica konja, a poznato je i da se Charlotte već uči jahati te da su ona i prabaka dijelile istu ljubav.

Foto: POOL/REUTERS

Iako su brojni smatrali kako će princeza nositi nešto ''mekšu'' odjevnu kombinaciju te prekršiti kraljevski protokol, stigla je u potpuno crnoj boji, a brojni će se složiti kako malena nevjerojatno nalikuje prabaki u istoj dobi.

Malena princeza u jednom trenutku više nije mogla sakriti suze pa je zaplakala, a slike mališana obišle su svijet.

Foto: POOL/REUTERS

Kraljevska obitelj sjedila je ispred kraljičina lijesa tijekom sprovoda. Kralj Charles III., supruga kraljica Camilla, kraljevska princeza Anne, mornarski časnik Sir Timothy Laurence, vojvoda od Yorka princ Andrew, grof od Wessexa Edward i grofica od Wessexa Sophie sjedili su u prvom redu. Iza njih su sjedili vojvoda od Sussexa Harry, vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle, princeza Beatrice i suprug Edoardo Mapelli Mozzi i unuka kraljice, Lady Louise Windsor te James, vikont Severn. 

Dvije tisuće gostiju, uključujući nekoliko stotina predsjednika, poglavara i monarha, nazočilo je u ponedjeljak državnom ispraćaju kraljice Elizabete II. u Westminsterskoj opatiji u Londonu. Pokopana je u kapeli svetog Jurja pokraj dvorca Windsor. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije