u 72. godini

Preminuo bubnjar grupe Yes Alan White

27.05.2022.
u 07:51

Alan White, bubnjar grupe Yes, velikana progresivnog rocka, preminuo je u 72. godini, objavili su članovi benda.

“Vijesti su šokirale i zaprepastile cijelu obitelj Yes”, rekli su iz benda, dodajući da je White preminuo mirno u svom domu nakon kratke bolesti.

Naveli su da se radovao nadolazećoj britanskoj turneji i proslavi svoje 50. godišnjice sa sastavom kojem se pridružio 1972. godine. Tu lipanjsku turneju "Close to the Edge", kojom će se obilježiti 50 godina od izlaska istoimenog vrlo uspješnog albuma, posvetit će upravo Whiteu.

Yes su osnovali bivši frontmen Jon Anderson i basist Chris Squire 1968. u Londonu, zajedno s gitaristom Peterom Banksom, klavijaturistom Tonyjem Kayeom i bubnjarom Billom Brufordom.

Poznati progresivni rock bend prošao je kroz brojne promjene sastava, istražujući mnoge glazbene stilove. Njihovi hitovi uključuju "Owner Of A Lonely Heart", "Roundabout" i "Long Distance Runaround", a 2017. su uz Joan Baez, Electric Light Orchestra i Journey primljeni u Rock & Roll Kuću slavnih.

Tijekom duge karijere u glazbenoj industriji, White je surađivao s više zvijezda, uključujući Johna Lennona, Georgea Harrisona i Joea Cockera.

Rođen je 1949. u Durhamu u Engleskoj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije